12.9.2017

Preview: „Povinnosť nám velí postúpiť“

V stredu 13. septembra 2017 o 16:00, odohrá Ružomberok zápas 3. kola Slovnaft Cup-u s domácou Levočou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

Na vystúpenie v pohárovej súťaži sa Ruža naladila domácim ligovým víťazstvom nad Michalovcami. Súper zo Zemplína síce už od 6. minúty vyhrával gólom Petra Kavku, no jedenásť minút pred koncom riadnej hracej doby vyrovnal Ján Maslo a v 88. minúte Erik Daniel rozhodol o víťazstve Ružomberka 2:1. Liptáci majú po siedmom kole Fortuna ligy na svojom konte jedenásť bodov a patrí im priebežná šiesta priečka. Výsledok bol taký, aký sme si predstavovali. Samozrejme úvod nebol v poriadku, ale je dobre, že sme boli schopní vrátiť sa do zápasu a získať doma tri body,“ spomenul si na zatiaľ posledný duel šéf ružomberského realizačného tímu.

Mužstvo spod Čebraťa vstúpilo do Slovnaft Cup-u 9. augusta, kedy zdolalo súčasného lídra 5. ligy Podtatranskej dospelí VsFZ Veľkú Lomnicu v pomere 10:0. Žreb prisúdil Ružomberčanom súpera z rovnakej súťaže aj v treťom kole. Svoje sily si tentokrát zmerajú s tímom FK 05 Levoča, ktorému aktuálne patrí v piatej lige jedenásta pozícia. V aktuálnom ročníku najvyššej pohárovej súťaže Levoča v prvom kole zdolala Spišské Podhradie 2:1 a v druhom kole tím FK Geča 73 v pomere 6:2. Aj tretie kolo sa hrá na jeden zápas a pokiaľ nedôjde k rozhodnutiu v riadnej hracej dobe, na rad prídu pokutové kopy. O favoritovi duelu však nemôžu byť pochybnosti. Povinnosť nám velí postúpiť. S týmto cieľom tam ideme a iný scenár si ani nepripúšťame,“ povedal Norbert Hrnčár.

Do stretnutia nebude môcť zasiahnuť trojica zranených hráčov – Jozef Menich, Mário Almaský a Nermin Haskić.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK