22.9.2017

Preview: Po víťazstve nad majstrom cestujeme do Nitry

V sobotu 23. septembra 2017 o 17:00, odohrá Ružomberok zápas 10. kola Fortuna ligy na pôde domácej Nitry. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

V uplynulom kole Liptáci privítali na svojom trávniku Žilinu. Futbalisti v oranžových dresoch sa úradujúceho majstra nezľakli a vypracovali si množstvo streleckých príležitostí. O všetkom napokon rozhodol center Erika Daniela z 84. minúty, ktorý si do vlastnej siete zrazil Martin Králik a Ruža zvíťazila 1:0. Samozrejme sa tešíme z víťazstva aj z pozitívnej emócie, ktorá vyplývala zo zápasu, ale už je pred nami ďalšie kolo a je dôležité, aby sme nadviazali na výkon so Žilinou,“ povedal tréner.

Ružomberok sa vďaka víťazstvu vyšplhal v ligovej tabuľke so štrnástimi bodmi na piatu priečku, pričom stráca štyri body na 4. Dunajskú Stredu a pred 6. Žilinou, ako aj 7. Zlatými Moravcami, má dvojbodový náskok. Už v sobotu si mužstvo spod Čebraťa zmeria sily s Nitrou, ktorá je síce v súťaži nováčikom, no doteraz získala devätnásť bodov a až do minulého kola jej patrila líderská pozícia. Po prehre v Trenčíne 1:2 klesla na priebežné tretie miesto a na 1. Slovan Bratislava a 2. Trnavu stráca dva body, no pod Zoborom môžu byť z nástupu medzi elitu zatiaľ nadmieru spokojní. Bodový zisk a aj zloženie mužstva, kde je veľa hráčov s množstvom odohratých ligových zápasov, vedené skúseným trénerom, jasne dokazuje, že Nitra je kvalitné mužstvo a naozaj nás čaká ťažký a náročný duel,“ uznal kvality súpera Norbert Hrnčár.

Lodivoda tímu z centra dolného Liptova čaká špecifický zápas, keďže Nitra je jeho rodným mestom, kde spravil svoje prvé futbalové kroky. Navyše ju vedie niekdajší tréner Ružomberka Ivan Galád, s ktorým Norbert Hrnčár v minulosti spolupracoval pri slovenskej „dvadsaťjednotke“. Je tam viacero vami spomínaných okolností, ale aj tak bude najdôležitejšie dianie na ihrisku počas celých deväťdesiat minút,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

Do sobotného duelu nebude môcť zasiahnuť trojica zranených hráčov Štefan Gerec, Jozef Menich a Mário Almaský. Otáznik visí nad štartom Nermina Haskića a Petra Masla. Nejedného fanúšika pri pohľade na menoslov zranených futbalistov zaujíma hlavne zloženie útočnej formácie v najbližšom stretnutí. Uvidíme na predzápasovom tréningu, podľa zdravotného stavu, kto bude k dispozícii. Je isté, že nastúpime jedenásti,“ s úsmevom dodal Norbert Hrnčár.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK