26.9.2017

Preview: Zápas berieme s plnou vážnosťou

V stredu 27. septembra 2017 o 15:30, odohrá Ružomberok zápas štvrtého kola Slovnaft Cup-u s domácim tímom TJ Družstevník Belá-Dulice. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

Počas víkendu mali Ružomberčania na programe desiate kolo Fortuna ligy, v ktorom nastúpili na pôde domácej Nitry. V úvodnom dejstve mala Ruža viaceré sľubné príležitosti a v závere duelu niekoľkokrát nebezpečne pohrozili domáci. Gól však nepadol a meranie síl sa skončilo remízou 0:0. Ako hodnotí ligový súboj lodivod tímu spod Čebraťa? Ako duel, v ktorom sme boli málo efektívni. Hlavne v prvom polčase sme si vypracovali dostatok možností na to, aby sme strelili gól, ale neboli sme dostatočne dôrazní pri zakončení,“ vrátil sa tréner k uplynulému stretnutiu.

V posledných dvoch ligových meraniach síl so Žilinou a Nitrou odohral plný počet minút najnovší prírastok v oranžovom drese Michal Jonec. Mladý obranca, ktorý prišiel pod Čebrať na začiatku augusta z Košíc, rozhodne nesklamal.Hlavne kvôli tomu, že sa zranil Peťo Maslo sme využili jeho služby a myslím, že v zápasoch, v ktorých naskočil to bolo v poriadku,“ vyjadril sa na adresu 21-ročného futbalistu Norbert Hrnčár.

Ružomberok sa momentálne nachádza v tabuľke Fortuna ligy na šiestom mieste, keď má rovnako pätnásť bodov, ako aj 5. Žilina a 7. Zlaté Moravce. V stredu si v štvrtom kole Slovnaft Cup-u zmeria sily s domácim mužstvom TJ Družstevník Belá-Dulice. Náš aktuálny súper doteraz získal v 4. lige Sever osemnásť bodov a nachádza sa na priebežnej tretej priečke, pričom stráca dva body na druhý celok súťaže a tým sú ružomberskí juniori. Naopak, pred 4. Bánovou, 5. Terchovou a 6. Bytčou má dvojbodový náskok.

Ruža v doterajšej ceste aktuálnym ročníkom najvyššej pohárovej súťaže zvíťazila nad Veľkou Lomnicou 10:0 a Levočou 9:1. Tím Belá-Dulice zdolal Bešeňovú 3:1, JUPIE Futbalovú školu M. Hamšíka 4:0 a Tornaľu 4:1. Aj štvrté kolo sa hrá na jeden zápas a ak nedôjde k rozhodnutiu v riadnej hracej dobe, prídu na rad pokutové kopy. Liptáci však nechcú nič podceniť. Samozrejme cieľom je postúpiť a ísť do ďalšieho kola, preto berieme tento zápas s plnou vážnosťou. Verím, že to zvládneme a splníme náš cieľ,“ konštatoval šéf ružomberského realizačného tímu.

Zdravotný stav mužstva je momentálne rovnaký, aký bol počas duelu v Nitre, kedy nemohol tréner pre zranenie rátať so Štefanom Gerecom, Jozefom Menichom a Máriom Almaským a v závere stretnutia nastúpili do hry obaja futbalisti, nad ktorých štartom visel otáznik – útočník Nermin Haskić a obranca Peter Maslo.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK