2.10.2017

Matej Kochan: „Svedčí to o charaktere mužstva“

V nedeľnom zápase jedenásteho kola Fortuna ligy Ružomberok doma zvíťazil nad Prešovom 3:1. Po stretnutí predstúpil ako prvý pred novinárov Matej Kochan.

V 17. minúte otvoril skóre Nermin Haskić po priamom kope Erika Daniela, no súper odpovedal rovnakou mincou osem minút pred koncom prvého polčasu, kedy Roland Černák strelou z priameho kopu vymietol pavučinu z horného rohu ružomberskej svätyne. Po prvom polčase platil stav 1:1 a opäť sa potvrdzovalo, že Liptáci sú nebezpečnejší v druhom dejstve. Je pravda, že väčšinou máme lepšie druhé polčasy, ale myslím, že viac si to komplikujeme my, ako nám to komplikuje súper, lebo sme boli jasne lepší, no zase sme dostali gól po jednej šanci z priameho kopu, ale svedčí to o charaktere mužstva, že zápasy vieme zvládnuť v závere,“ povedal stredopoliar tímu spod Čebraťa.

Po zmene strán sa najskôr vyznamenal Matúš Macík, keď zneškodnil obrovskú šancu Jakuba Grzegorza Wiezika. Následne už čoraz viac diktovali tempo Ružomberčania a postupom času sa ich tlak stupňoval. Prešovské zadné rady odolávali do 78. minúty, kedy Erik Daniel našiel peknou prihrávkou Nermina Haskića a ten nekompromisne svojím druhým presným zásahom v stretnutí vrátil Ružu do vedenia. Tri minúty pred koncom riadnej hracej doby vybojoval aktívny útočník z Bosny a Hercegoviny pokutový kop, ktorý premenil strelou do horného rohu Dominik Kružliak a domáci celok zvíťazil 3:1. Súper prišiel hrať zo zabezpečenej obrany na brejky, čo sme vedeli. Viacmenej sme si ich postrážili a z tlaku sme zaslúžene zlomili zápas v náš prospech,“ uzavrel Matej Kochan.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK