2.10.2017

Dvojgólový strelec Nermin Haskić po zápase ďakoval spoluhráčom

Na víťazstve v domácom zápase jedenásteho kola Fortuna ligy nad Prešovom v pomere 3:1 mal výrazný podiel Nermin Haskić, ktorý dvakrát skóroval a na záver vybojoval pokutový kop.

Nermin Haskić otvoril skóre v 17. minúte po priamom kope Erika Daniela, no súper po dvadsiatich minútach vyrovnal peknou strelou Rolanda Černáka z priameho kopu. Na začiatku druhého dejstva Matúš Macík vyrazil zakončenie Jakuba Grzegorza Wiezika z bezprostrednej blízkosti a postupom času boli čoraz nebezpečnejší smerom dopredu Liptáci. Viaceré šance zostali nevyužité, no v 78. minúte našiel Erik Daniel pred bránou Nermina Haskića, ktorý pridal svoj druhý gól v stretnutí. Tri minúty pred koncom bol dvojgólový strelec faulovaný v šestnástke a nariadený pokutový kop premenil Dominik Kružliak. „Bojovali sme celý čas, napádali sme. Myslím, že každý jeden zápas je ťažký a neočakávali sme, že teraz príde Prešov a hladko vyhráme. Museli sme sa nadrieť,“ zhodnotil duel Nermin Haskić.

Futbalista z Bosny a Hercegoviny sa na víťazstve podieľal dvomi gólmi, no po meraní síl nezabúdal ani na ostatných spoluhráčov. Som vďačný mužstvu, že mi pripravili šance. Som rád, že som ich využil a že sme nakoniec vyhrali,“ povedal Nermin Haskić a spomenul si aj na to, ako si na konci duelu vypýtal faul v pokutovom území. Som rád, že sa mi podarilo dostať do šestnástky. Čakal som na kontakt, ktorý prišiel a myslím že to bola jednoznačná jedenástka.“

Penalta v závere znamenala okrem šance na definitívnu víťaznú bodku aj možnosť skompletizovania hetriku pre Nermina Haskića. Ružomberský útočník však nechal realizáciu pokutového kopu na Dominika Kružliaka a ten ho rutinérsky premenil. Už pred zápasom vieme kto kope penalty a nechcel som ísť kvôli tomu, aby som nenarušil Domina. Chceli sme zvíťaziť a potrebovali sme ešte jeden gól, aby sme potvrdili víťazstvo. Nechcel som, aby sme zbytočne išli do tlaku. Potrebovali sme dať gól a myslím, že Domino dobre kope penalty,“ vrátil sa k situácii futbalista obliekajúci dres s číslom desať.

Autor dvoch gólov v nedeľnom stretnutí patril posledné týždne medzi maródov, no ako náhle mu to zdravotný stav dovolil, tvrdo pracoval. Po zranení som sa celý týždeň pripravoval, aby som bol na ihrisku silnejší a myslím si, že to nebolo nadarmo a na ihrisku sa mi všetko vrátilo,“ povedal Nermin Haskić a ako dodal, zranenie už nepociťoval: „Len v pohárovom zápase som nevládal kondične, lebo som dlho netrénoval a ako som hovoril, tento týždeň som využil na to, aby som sa pripravil. Som šťastný, že sa mi to podarilo a ako hovorím, prejavilo sa to na ihrisku.“

28-ročný útočník prišiel pod Čebrať strieľať góly, no po úvodných desiatich kolách Fortuna ligy mal na svojom konte jediný presný zásah a rovnako raz skóroval aj do zatiaľ posledného kola Slovnaft Cup-u. Po zranení však pridal svoj druhý gól v najvyššej pohárovej súťaži a v tom istom týždni dvakrát zaťažil konto Tatrana Prešov. „Keď som prišiel do Ružomberka z iného prostredia, na začiatku sa mi nedarilo. Jasné, že od útočníka sa čakajú góly a trošku bol na mňa tlak, ale myslím, že teraz spadol. Budem pokračovať vo svojej práci a dúfam, že prídu góly aj v ďalšom zápase,“ zaželal si Nermin Haskić.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK