3.10.2017

Deň otvorených dverí sa vydaril aj napriek upršanému počasiu

V utorok 3. októbra 2017, otvoril ružomberský štadión v rámci projektu Futbalmania svoje brány pre širokú verejnosť, no najmä pre najmladších fanúšikov.

Celý program odštartoval o pol jednej priateľský zápas medzi žiakmi ZŠ Klačno a ZŠ Bystrická cesta. V obidvoch tímoch sa predstavili aj viacerí chlapci z našej mládeže. V tomto súboji sa rozhodne bolo na čo pozerať. Chlapci z Klačna vyhrávali po prvom polčase 3:0, no v druhom dejstve sa ZŠ Bystrická cesta podaril kompletný obrat. V závere však futbalisti z Klačna vyrovnali z pokutového kopu na konečných 4:4 a o víťazovi museli rozhodovať strely z bieleho bodu. V penaltovej lotérii bola úspešnejšia ZŠ Klačno.

Pre návštevníkov štadióna bol pripravený chutný guláš, cukrová vata aj kofola. Záujmu verejnosti sa tešila autogramiáda hráčov A mužstva, prehliadky vnútorných priestorov východnej tribúny s odborným výkladom a neskôr súťaže s hráčmi A mužstva. Deti si pod vedením našich futbalistov mohli vyskúšať viaceré futbalové zručnosti, vrátane triafania malej bránky. Akcia bola veľmi príjemná, prišlo veľa ľudí, čo sme aj očakávali. Sme radi, že kvôli nám prišlo tak veľa ľudí. Sme radi, že sme mohli ľuďom spríjemniť tunajšie prostredie. Boli zaujímavé akcie a celkovo to bolo veľmi dobré,“ zhodnotil podujatie ružomberský gólman Matúš Macík.

Práve Matúš Macík bol spolu s Ivanom Krajčírikom a Erikom Krivulčíkom súčasťou jedného z najväčších lákadiel vyraďovacej súťaže o televízor v kopaní jedenástok brankárom A mužstva. Napriek vytrvalému dažďu skúsilo šťastie v tejto disciplíne množstvo návštevníkov štadióna. Bolo to zaujímavé a príjemné spestrenie, niečo nové. Brali sme to ako zábavku,“ zhodnotil strážca svätyne tímu spod Čebraťa. Okrem súťaže o televízor bola v tom istom čase pripravená súťaž s rovnakými pravidlami pre deti do jedenásť rokov o loptu s podpismi hráčov.

Na záver deti zabavila Sranda banda, komediálna show pre celú rodinu. Veľmi nás teší, že ľudí neodradilo ani nepríjemné, sychravé počasie. Veríme, že všetci si zo štadióna odniesli množstvo príjemných spomienok a radi sa vrátia aj nabudúce. Najbližšie sa vidíme v sobotu 14. októbra 2017 o 18:00, kedy v 12. kole Fortuna ligy doma privítame Zlaté Moravce!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK