20.10.2017

Naše futbalistky boli v kvalifikácii súčasťou SR WU17

Slovenská ženská futbalová reprezentácia do sedemnásť rokov sa počas uplynulých dní zúčastnila na kvalifikačnom turnaji UEFA Qualifying round v Lotyšsku.

Futbalistky spod Tatier vstúpili do turnaja v sobotu 14. októbra prehrou so Škótskom 0:1 a v utorok 17. októbra podľahli Anglicku 0:6. S podujatím sa rozlúčili v piatok 20. októbra súbojom s domácim Lotyšskom, ktoré zdolali 5:0, keď dvakrát skórovala Tejová, raz Semanová, vlastný gól dala Gugereová a Gašparovičová uzavrela skóre z pokutového kopu. Naše reprezentantky sa tak umiestnili v skupine na tretej pozícii.

Slovenské futbalistky v konečnom účtovaní doplatili na skóre z úvodných dvoch duelov, pretože do ďalšej fázy kvalifikácie o postup na ME 2018 WU17, postupuje okrem prvých dvoch tímov aj päť najlepších družstiev z tretích miest. Slovenská „sedemnástka“ sa už pred dohratím zápasov v posledných dvoch skupinách nachádza v minitabuľke tretích miest, kde sa berú do úvahy súboje s prvým a druhým tímom, na nepostupovej šiestej pozícii, čiže sa nepredstaví vo fáze Elite Round.

Súčasťou tímu Slovensko WU17 boli aj naše futbalistky Viktória Kovalíková, Lucia Droppová, Lucia Planietová a brankárka Michaela Beťková, ktorá v poslednom súboji s domácim výberom udržala čisté konto.

Zdroj: futbalsfz.sk
Foto: Futbalistky MFK Ružomberok

ZDIEĽAJ ČLÁNOK