29.10.2017

Dominik Kružliak rozhodol o deľbe bodov

V sobotu 28. októbra 2017, odohral Ružomberok domáci zápas 14. kola Fortuna ligy s Dunajskou Stredou, v ktorom remizoval 1:1. Po stretnutí sme sa rozprávali so strelcom vyrovnávajúceho gólu Dominikom Kružliakom.

Skóre stretnutia otvoril v 21. minúte Marko Živković. Ruža najmä v druhom polčase stupňovala svoj tlak a vytvárala si šance na vyrovnanie. Hostia hrozili nebezpečnými protiútokmi so snahou poistiť vedenie. V 85. minúte bol vo veľkom vápne faulovaný Erik Daniel, nariadený pokutový kop premenil Dominik Kružliak a duel sa skončil remízou 1:1. Myslím si, že v prvom polčase bola hra vyrovnaná. Hostia mali nejaké šance, pološance aj my sme mali šance. Hostia dali gól. Škoda, chýbal nám kľud na kopačkách vo finálnej fáze, kde sme to mohli lepšie vyriešiť, ale do druhého polčasu sme vstúpili dobre. Boli sme aktívnejší a zaslúžene sme vyrovnali. Možno pri troche šťastia sme na konci mohli dať aj druhý gól,“ zhodnotil meranie síl ružomberský obranca.

Dominik Kružliak to v 85. minúte zobral na seba a strelou z bieleho bodu bez problémov vyrovnal. Padá mi to tam, tak som si veril. Som rád, že som týmto pomohol mužstvu,“ skonštatoval futbalista, ktorý penaltou rozhodol o postupe Ružomberka cez SK Brann v Európskej lige, z pokutového kopu spečatil víťazstvo nad Tatranom Prešov v pomere 3:1 a teraz sa rovnakým spôsobom postaral o bodový zisk v domácom súboji s tímom zo Žitného ostrova.

Ružomberčania získali v nadstavenom čase rohový kop a naskytla sa im šanca na kompletný obrat. Marek Sapara poslal center do šestnástky, kde sa Liptáci snažili loptu pretlačiť do siete, lenže Dunajská Streda túto situáciu ustála.Bola tam dobre kopnutá štandardka od Sapiho. Poodrážalo sa to tam, možno keby sa to odrazilo inde. Nermin napálil do súperovho hráča. Pri troche šťastia sme mohli aj zvíťaziť, ale nakoniec máme bod,“ povedal Dominik Kružliak.

Výsledok 1:1 sa zrodil aj v prvom tohtosezónnom vzájomnom súboji, keď sa Ruža v treťom kole predstavila na Žitnom ostrove. Bol to podobný zápas ako v Dunajskej Strede, kde mal šance súper aj my a 1:1 je spravodlivý výsledok,“ zamyslel sa futbalista obliekajúci dres s číslom dva.

Stabilný člen ružomberských zadných radov hral tentokrát kúsok vyššie. Tréner ma dal na defenzívneho záložníka. Kde ma tréner dá, tam sa snažím pomôcť mužstvu čo najlepšie viem,“ vysvetlil Dominik Kružliak a ďalej pokračoval: Niekedy som to už hral. Viac mi sedí stopér, ale nemám s tým problém.“

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK