4.11.2017

Preview: Musíme eliminovať silné stránky Trnavy

V nedeľu 5. novembra 2017 o 17:00, odohrá Ružomberok zápas 15. kola Fortuna ligy s domácim Spartakom Trnava. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

Ruža v uplynulom kole privítala na svojom trávniku Dunajskú Stredu. Hostí poslal v 21. minúte do vedenia Marko Živković a Liptáci zachraňovali bod v 85. minúte, kedy Dominik Kružliak premenil po faule na Erika Daniela pokutový kop a vyrovnal na konečných 1:1. Samozrejme túžili sme po víťazstve, ale som rád, že sme boli, hlavne druhý polčas, aktívni do konca zápasu a nakoniec sme z neho vyťažili aspoň bod,“ skonštatoval tréner.

Pätnáste kolo najvyššej súťaže je rozdelené rovným dielom na piatok a nedeľu. Po prvých troch dueloch tohto kola sa Ružomberok nachádza so ziskom 23 bodov na siedmej priečke. Na 6. Trenčín, ktorý už odohral duel pätnásteho kola, stráca jeden bod a pred 8. Zlatými Moravcami má štvorbodový náskok.

Ruža sa v nedeľu predstaví v Trnave. Spartak naposledy zvíťazil 2:1 v Trenčíne a v lige ťahá sériu predstavujúcu osem víťazstiev v rade. Bude to nový zápas v inom prostredí. Takže musíme sa naň pripraviť tak, aby sme eliminovali silné stránky Trnavy a boli schopní presadiť sa v ofenzíve,“ povedal Norbert Hrnčár pred súbojom s lídrom súťaže, ktorý získal 36 bodov a pred 2. Dunajskou Stredou má osembodový náskok. Aj v tomto prípade je potrebné spomenúť, že tím zo Žitného ostrova už odohral duel aktuálneho kola.

V tomto ročníku sa obidva tímy stretli zatiaľ raz, keď v 4. kole Ružomberčania na svojej pôde podľahli Spartaku Trnava 0:2. Do nedeľného merania síl nebudú môcť zasiahnuť Štefan Gerec a Matej Kochan.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK