10.11.2017

So Štefanom Mojským hodnotíme jeseň juniorov

Tím MFK Ružomberok juniori odohral minulý víkend posledný jesenný zápas a tak je tu čas na hodnotenie uplynulých mesiacov s trénerom mužstva Štefanom Mojským.

Juniorské družstvo bolo založené pred touto sezónou a štartuje v 4. lige Sever, kde podáva výborné výkony. „Účinkovanie tohto tímu v jesennej časti hodnotím vysoko pozitívne. S bilanciou 12 výhier, jednou prehrou a dvomi remízami so skóre 73:10 sme skončili na 1. mieste s vedením v súťaži o 6 bodov. My sami tréneri a realizačný tím, ale aj samotní hráči sme boli zvedaví, čo nás v tejto súťaži čaká. Prvé dve stretnutia na pôde súperov Bánovej a Makova mali vysokú úroveň a boli pre nás prvým bezprostredným kontaktom so súťažou, s jej kvalitou, atmosférou a úrovňou. Po nich sme získali rešpekt zo súťaže, ale aj predstavu o tom, čo nás čaká, akým smerom budeme pokračovať v tréningovom procese, aby sme boli úspešní,“ pochválil tréner svojich zverencov a ďalej pokračoval: „Všetci hráči pristupovali k zápasom profesionálne a zodpovedne. Aj v troch stretnutiach, v ktorých sme nebodovali naplno, sme mali výraznú hernú prevahu, veľa vyložených šancí, no nedarila sa nám gólová koncovka. Väčšina zápasov skončila naším výrazným víťazstvom, čo je dôkaz profesionálne odvedenej práce všetkých hráčov.“


Prvý domáci zápas juniorov s Trstenou sa skončil víťazstvom 9:1. Foto: Peter Graf

Príkladná spolupráca medzi tímami

Výber MFK Ružomberok juniori úzko spolupracuje s A mužstvom, ako aj so starším dorastom U19. „Ukázalo sa, že nový projekt spojenia juniorky s U19 do spoločného tréningového procesu je správnym krokom na prospech obom tímom. Postupom času sa spoločným tréningovým procesom prejavila vyššia kvalita hry jednotlivcov v oboch tímoch. U19 sa momentálne šplhá kvalitatívne vyššie v tabuľke. Nový tím juniorky bol v majstrovských zápasoch zložený z deviatich kmeňových hráčov, ktorí boli dopĺňaní hráčmi A tímu a U19 v každom stretnutí. Spolupráca s A tímom je konštruktívna, jednoduchá. Tréner A tímu určí hráčov, ktorí prídu k nám, dá pár pokynov o minutáži hráčov v zápase a chlapci s radosťou odvedú profesionálnu robotu na ihrisku,“ pochválil vzájomnú spoluprácu šéf realizačného tímu juniorov.

Klub mal klasické rezervné mužstvo hrajúce 2. ligu do sezóny 2011/12 . Po spomínanom ročníku však bolo zrušené. Počas sezón 2015/16 a 2016/17 bola jeho absencia kompenzovaná dohodou o striedavých štartoch, najskôr s Dolným Kubínom a následne s Liptovským Hrádkom. Od aktuálneho ročníka máme juniorské mužstvo. Čo považuje jeho tréner za lepšiu možnosť? Vlastnú rezervu alebo spoluprácu s iným klubom v blízkom okolí? „Každý profesionálny hráč musí podať profesionálny výkon, či hrá v MFK Ružomberok alebo niekde inde, pokiaľ je to v rámci striedavých štartov na ihriskách tímov, ktoré sú oficiálne v spolupráci s MFK Ružomberok,“ zamyslel sa Štefan Mojský a dodal: „Jedno je isté, že keď je hráč vo svojom tíme doma s vlastnými trénermi, stále na očiach klubových odborníkov a v neposlednej miere aj s ružomberskými fanúšikmi, bude šťastný a bude podávať aj lepšie výkony.“


Juniori sa rozlúčili s jeseňou domácim víťazstvom nad Staškovom 10:1. Foto: Peter Graf

Jarný cieľ je jasný

Fanúšikov zrejme najviac zaujíma, či by sa niektorý zo stabilných členov juniorského výberu mohol od jari presadiť v A mužstve. Pokiaľ áno kto, aké sú jeho prednosti a na čom ešte bude musieť popracovať? „Hráčsky káder juniorky je zložený z hráčov, ktorých sme vybrali po letnej príprave. Každý jeden z deviatich kmeňových hráčov, ktorých sme vybrali po letnej príprave do kádra juniorky do dnešného dňa pokročil vo všetkých parametroch kondičnej, technickej a taktickej prípravy. Počas súťaže tréneri A tímu povolali do tréningového procesu trojicu hráčov - útočníka Milana Ferenčíka, obrancu Lukáša Kojnoka a brankára Erika Krivulčíka a práve niekto z nich by sa mohol presadiť do A tímu v jarnej časti súťaže Fortuna ligy,“ povedal tréner juniorov.

Aj keď je na to ešte skoro, v juniorskom výbere majú už teraz jasno v jarných cieľoch. „Pokračovať vo výborných výkonoch, nastrieľať sto gólov v súťaži a neprehrať ani jeden zápas,“ predostrel zámer Štefan Mojský.


Ružomberská lavička s trénerom Štefanom Mojským (druhý zľava). Foto: Peter Graf

ZDIEĽAJ ČLÁNOK