17.11.2017

Preview: Reprezentačná prestávka je za nami, doma privítame Podbrezovú

V sobotu 18. novembra 2017 o 14:00, odohrá Ružomberok domáci zápas 16. kola Fortuna ligy s Podbrezovou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

Ruža naposledy remizovala na pôde lídra súťaže z Trnavy 1:1 a so ziskom 24 bodov sa nachádza na siedmej priečke, pričom má rovnaký bodový zisk ako 6. Trenčín, na 5. Nitru a 4. Slovan Bratislava stráca dva body a na 3. Žilinu jedno víťazstvo. Naopak, pred 8. Zlatými Moravcami má štvorbodový náskok. Pred poslednými štyrmi jesennými kolami prerušila ligový kolotoč reprezentačná prestávka, čo pre viacerých ružomberských futbalistov znamenalo možnosť nastúpiť v národných výberoch.

V slovenskej „dvadsaťjednotke“ hral Dominik Kružliak, v tíme Macedónsko “21“ sa predstavil Tihomir Kostadinov a dres seniorskej estónskej reprezentácie si obliekol Artur Pikk. Ako prežíval prestávku zvyšok mužstva? Prvý týždeň bol v regeneračnom duchu, využili sme ho na doliečenie drobných zranení. Od pondelka tohto týždňa sa pripravujeme na sobotný duel s Podbrezovou. Celá prestávka sa niesla v duchu prípravy na posledné štyri zápasy, ale najdôležitejší je teraz ten sobotňajší,“ ozrejmil šéf ružomberského realizačného tímu.

V sobotu pod Čebrať pricestuje tím z Horehronia, ktorý doteraz získal desať bodov a nachádza sa na jedenástom mieste. Na 10. Prešov stráca jeden bod a pred poslednou Senicou má štvorbodový náskok. Ružomberok si v tejto sezóne zmeral sily s Podbrezovou zatiaľ raz, keď v piatom kole zvíťazil na jej trávniku 3:1. Železiari v uplynulom kole na svojom štadióne podľahli Trenčínu vysokým rozdielom 1:8. Napriek výsledku zatiaľ jediného tohtosezónneho vzájomného duelu, ako aj konečnému rezultátu Podbrezovej z minulého kola Fortuna ligy, ju Liptáci nemôžu podceniť. Tieto dva zápasy by som vôbec nebral ako mernú mincu. Je to nový zápas, nová história, takže na tie zápasy predtým nemôžeme myslieť,“ povedal Norbert Hrnčár.

Medzi pozitíva pred sobotným duelom rozhodne patrí aktuálny zdravotný stav tímu. Môžem konštatovať, že všetci hráči sú v poriadku,“ prezradil situáciu hlavný tréner ružomberského A mužstva, ktorý sa v domácom súboji so Železiarmi bude môcť spoľahnúť na všetkých svojich zverencov.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK