13.12.2017

Duel so Slovanom sledovali aj žiaci z Námestova a Bobrova

Na náš nedeľný domáci zápas 19. kola Fortuna ligy so Slovanom Bratislava zavítali žiaci z Cirkevnej základnej školy sv. Gorazda v Námestove a zo Základnej školy Bobrov.

Kedy a kde vznikla myšlienka navštíviť ligový zápas klubu spod Čebraťa? „Futbal je môj najobľúbenejší šport. Hrával som ho ako mladší a niekedy aj so žiakmi, keď som jeden rok učil telesnú výchovu. Neraz prídem do diskusie so žiakmi, najmä chlapcami o európskom futbale a európskych kluboch, o Lige Majstrov a podobne. A tak vznikla myšlienka, že poďme na futbal naživo. Dostať sa na ten európsky by bol možno so žiakmi problém, tak som zisťoval záujem o slovenskú ligu, no a najbližšie je MFK Ružomberok, tak som sa spojil s kolegom z ďalšej základnej školy z dedinky Bobrov a on súhlasil. Začali sme zisťovať záujem žiakov a na naše prekvapenie sme naplnili celý autobus. A tak sme prišli,“ prezradil učiteľ z Cirkevnej základnej školy sv. Gorazda v Námestove Milan Hojo.

Žiaci spomínaných škôl sledovali stretnutie zo sektoru A na východnej tribúne vyhradeného pre mládež a rodiny s deťmi. V rodinnom sektore sme sa cítili príjemne a hlavne bezpečne, čo je pre žiakov a hlavne pre nás učiteľov prvoradé. Navyše v nedeľnom studenom počasí nás a hlavne žiakov prekvapila možnosť zapožičania si deky a na zohriatie, že bol pre nich pripravený teplý čajík,“ pochválil podmienky návštevník sektoru.

Ruža žiaľ napriek množstvu šancí zakončila peknú jeseň tesnou prehrou 0:1. Žiakov z Oravy to však neodradilo a radi navštívia zápas aj nabudúce. „Už cestou domov do Námestova v autobuse vznikla debata, že by sme opäť chceli prísť. Možno na jarnú časť. Možno opäť Slovan alebo Trnava s domácim Ružomberkom. Takže ja si myslím, že prídeme,“ povedal Milan Hojo.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK