17.1.2018

Dominik Kružliak rád povzbudí svojich spoluhráčov

Ružomberský obranca Dominik Kružliak žiaľ nevstúpil do nového roka vôbec podľa svojich predstáv, keď sa zranil už na prvom tréningu a ako sa neskôr ukázalo, od futbalu si bude musieť nedobrovoľne oddýchnuť pol roka.

Mladému slovenskému reprezentantovi sa stala osudnou na prvý pohľad nevinná situácia. Na prvom tréningu 8. januára sme hrali na umelej tráve. Stalo sa to hneď na začiatku tréningu. Spôsobil som si to sám. Spravil som zlý pohyb, k som sa chcel otočiť do strany, noha mi zostala pod telom, celý som sa prevážil na to koleno a vtedy sa to stalo,“ spomenul si na smutný moment futbalista obliekajúci dres s číslom dva.

Verdikt lekárov bol nekompromisný. Hneď po zranení som išiel na magnetickú rezonanciu. Magnetická rezonancia ukázala, že musím ísť na artroskopiu kolena, čiže to sa týkalo len menisku a tak ma hneď v stredu operoval doktor Masaryk. Po operácii som sa zobudil z narkózy, prišiel za mnou a povedal mi, že mám roztrhnutý krížny väz, takže ďalšia operácia je o dva, tri týždne. Odhadovaná doba liečby od tej ďalšej operácie je šesť mesiacov,“ povedal Dominik Kružliak.

Perspektívnemu obrancovi spravilo zranenie škrt v plánoch na jarnú časť. Svojim spoluhráčom nebude môcť pomôcť na trávniku, no napriek tomu môže byť pre nich psychickou oporou, či už v tréningovom procese alebo priamo na zápasoch. Som naučený na nejaký režim a doma sa nudím. Určite prídem, rád ich povzbudím a rád s nimi pokecám,“ prisľúbil 21-ročný hráč tímu spod Čebraťa.

Dominikovi Kružliakovi prajeme úspešnú liečbu a skorý návrat na trávnik!

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK