6.2.2018

Vyhlásenie Športovca mesta 2017 s naším výrazným zastúpením

V pondelok 5. februára 2018 sa uskutočnilo vyhlasovanie Športovca mesta Ružomberok za rok 2017. Skutočnosť, že išlo o jeden z najúspešnejších rokov v histórii klubu sa prejavila aj v počte ocenených jednotlivcov, ako aj kolektívov.

V kategórii dospelých športovcov získal prvenstvo stredopoliar Erik Daniel. Rýchlonohý futbalista operujúci na pravom krídle sa v uplynulom roku prezentoval viacerými presnými zásahmi, ako aj gólovými prihrávkami. Okrem neho bol medzi dospelými jednotlivcami ocenený aj stabilný člen našich zadných radov Ján Maslo, ktorý sa umiestnil na tretej pozícii.

Medzi športovou mládežou, kde triumfovala Nikoleta Puchovanová zo stolnotenisového klubu ŠKST Ružomberok, bol v top päťke viacnásobný mládežnícky reprezentant Tomáš Bobček. Futbalista z nášho mladšieho dorastu U17 sa umiestnil v tejto kategórii na štvrtej priečke.

Náš seniorský tím sa stal dospelým kolektívom roka. O zaslúženom prvenstve svedčí ligový bronz z uplynulej sezóny, ako aj púť v Európskej lige, kde ružomberský futbalisti prešli cez srbskú Vojvodinu Novi Sad, nórsky Brann Bergen a ich pohárovú púť zastavil v treťom predkole tradičný anglický klub Everton.

Medzi mládežníckymi kolektívmi roka sa na druhej priečke umiestnili žiačky MFK Ružomberok, ktoré v minulom roku získali prvenstvo v celoslovenskom finále HSM SFZ a stali sa majsterkami Slovenska vo svojej kategórii. Prvenstvo medzi mládežníckymi kolektívmi získali juniorky z basketbalového klubu MBK Ružomberok.

Na podujatí boli zároveň ocenení šiesti športoví činovníci a medzi nimi aj tréner ružomberského A mužstva Norbert Hrnčár a lekár Tibor Letko. Cena fair play bola udelená nášmu niekdajšiemu hráčovi Petrovi Kuniakovi.

Všetkým oceneným športovcom gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu nášho mesta!

Foto: Liptovský šport

ZDIEĽAJ ČLÁNOK