25.2.2018

Preview: „Bez ohľadu na tabuľkové postavenie, chceme ísť za víťazstvom“

V pondelok 26. februára 2018 o 15:30, odohrá Ružomberok prvý domáci zápas v jarnej časti, keď v 21. kole Fortuna ligy privíta na svojom trávniku Nitru. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

Ruža vstúpila do jarnej časti súbojom v Žiline, kde takmer hodinu konkurovala úradujúcemu majstrovi, no po hlavičke Petra Masla do žrde sa dvakrát presadili domáci a naše mužstvo prehralo 0:2. Do prvého gólu to bol absolútne vyrovnaný zápas so šancami na obidvoch stranách. Po prvom góle sa to zlomilo v náš neprospech a domáci doviedli zápas do víťazného konca,“ spomenul si tréner na zatiaľ posledný duel.

Liptáci doteraz získali 31 bodov a keďže majú pred sebou posledné dve stretnutia, po ktorých sa liga rozdelí na dve šesťčlenné skupiny, mužstvo spod Čebraťa nesmie v súboji s Nitrou nechať nič na náhodu. Zápas bol kvôli chrípke v tábore hostí presunutý z pôvodného sobotného termínu na pondelok. Ruža sa po víkendových dueloch nachádza na šiestej pozícii, keď ju o dva body predstihol momentálne 5. Trenčín. Naopak, 7. Nitra stráca na Ružomberok dva body. 

O dôležitosti vzájomného merania síl preto nemôže byť pochýb. Na cieli zvíťaziť by však nič nemenila ani iná situácia v tabuľke. Bez ohľadu na tabuľkové postavenie, chceme ísť za víťazstvom, za tromi bodmi,“ odhodlane povedal Norbert Hrnčár, pričom zhrnul aj to, čo potrebujú jeho zverenci zmeniť oproti stretnutiu v Žiline: Hlavne musíme zvýšiť dôraz a agresivitu v šestnástkach.“

Zatiaľ jediný tohtosezónny vzájomný súboj oboch aktuálnych súperov sa v jeseni pod Zoborom skončil remízou 0:0. Do pondelňajšieho duelu nebude môcť zasiahnuť Dominik Kružliak a otázny je štart Mateja Kochana.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK