27.2.2018

Ján Maslo: „Musíme si to uhrať sami“

Po súboji 21. kola Fortuna ligy medzi Ružomberkom a Nitrou, predstúpil pred novinárov ružomberský kapitán Ján Maslo.

Liptáci si v stretnutí tabuľkových susedov vypracovali viaceré príležitosti, lenže v prvom polčase chýbalo niekoľko centimetrov pokusom Artura Pikka, Kristiho Qoseho a Petra Masla. Po zmene strán si mladý nitriansky gólman poradil s nebezpečnou strelou Jána Masla z priameho kopu. Keď ho neskôr prekonal Kristi Qose, hostí na bránkovej čiare zachránil Macdonald Niba. Dávid Šípoš v ďalšom priebehu ešte zneškodnil strelu Erika Daniela a hlavičku Nermina Haskića. V závere bol na mieste Matúš Macík, keď nepríjemne zakončoval hlavou René Kotrík.

Duel tabuľkových susedov sa tak skončil bezgólovou remízou. „Bol to ťažký zápas. Hrali sme dobrý zápas, v podstate do plných. Mali sme dobré šance, nakoniec aj Nitra mala nejaké dve, takže asi spravodlivá remíza,“ zhodnotil stretnutie stabilný člen ružomberských zadných radov.

Pokiaľ by Ružomberok v pondelok zvíťazil, definitívne by si zaistil účasť v nadstavbovej skupine o titul. Chceli sme a verili sme tomu, no bohužiaľ nedali sme gól a skončilo to remízou,“ povedal Ján Maslo, ktorého tím má naďalej všetko vo svojich rukách.

V poslednom kole základnej časti čaká Ružu duel v Poprade s Tatranom Prešov. „Verím, že to zvládneme. Ihrisko tam asi nevyzerá bohvieako. Hádam sa nám podarí vyhrať a s tým aj ideme do zápasu, odhodlane konštatoval futbalista obliekajúci dres s číslom tri.

Aj v poslednom kole bude platiť, že pokiaľ tím spod Čebraťa vyhrá, definitívne je v prvej „šestke“. Navyše má oproti Nitre, ktorá doteraz získala o dva body menej a v poslednom kole hrá so Slovanom Bratislava, lepšie skóre a vyšší počet strelených gólov. V prospech Liptákov by hovorila aj minitabuľka, ak by Ružomberok, Trenčín a Nitra mali 33 bodov, takže s najväčšou pravdepodobnosťou by tímu spod Čebraťa mala s Prešovom stačiť aj remíza. Ružomberský kapitán má však jasný názor. „Nad týmto je ťažké špekulovať, musíme si to uhrať sami,“ povedal Ján Maslo.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK