12.3.2018

Preview: V štvrťfinále Slovnaft Cupu cestujeme do Popradu

V utorok 13. marca 2018 o 16:00, odohrá Ružomberok na pôde domáceho Popradu štvrťfinále Slovnaft Cupu. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

Počas víkendu Ruža vstúpila do nadstavbovej časti Fortuna ligy, keď si na Žitnom ostrove zmerala sily s Dunajskou Stredou. Skóre otvoril už v 2. minúte Roland Černák, potom nasledovalo niekoľko príležitostí obidvoch tímov a v 39. minúte neoprávnená červená karta pre Matúša Macíka. Tento moment Liptákom rozhodne nepridal na pohode. V druhom dejstve za domáce mužstvo skórovali Erik Pačinda a Ľubomír Šatka a Ružomberok prehral 0:3.

Mužstvo spod Čebraťa zostalo po zápase s 33 bodmi na šiestej priečke, kde naďalej stráca tri body na 5. Trenčín. „Až do vylúčenie to bol absolútne vyrovnaný zápas so šancami na oboch stranách. Červená karta priniesla zlom v zápase,“ spomenul si na uplynulé ligové meranie síl šéf ružomberského realizačného tímu.

Sporným vylúčením ružomberského gólmana sa v pondelok zaoberala DK SFZ, ktorá sa na základe písomného stanoviska KR SFZ, ako aj na základe vlastných zistení rozhodla, že upúšťa od uloženia Disciplinárnej sankcie za udelenie červenej karty Matúšovi Macíkovi. Týmto rozhodnutím bola potvrdená neoprávnenosť vylúčenia 24-ročného brankára, ktorý môže zasiahnuť do ďalších súťažných stretnutí.

Po prehre sa však treba veľmi rýchlo pozbierať, pretože Ruža už v utorok cestuje do Popradu, kde odohrá s domácim účastníkom druhej ligy štvrťfinále Slovnaft Cupu. Aj toto kolo sa hrá na jeden zápas a jeho víťaz postúpi do semifinále. Pokiaľ sa stretnutie skončí nerozhodným výsledkom, nasledovať budú pokutové kopy. Poprad patrí medzi to najlepšie čo ponúka druhá najvyššia súťaž, kde sa síce nachádza na piatej pozícii, no na 1. Skalicu stráca jediné víťazstvo. Tím z Fortuna ligy však nesmie myslieť na iné ako na postup. „Naším jediným cieľom je postup do semifinále,“ odhodlane povedal Norbert Hrnčár.

Tréner tímu z centra dolného Liptova bude mať k dispozícii všetkých hráčov, okrem Dominika Kružliaka a Mateja Kochana. Slovenský futbalový zväz pripravil zo zápasu priamy prenos, ktorý môžete sledovať TU a k dispozícii je tradične aj textový prenos na Onlajny.eu.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK