16.3.2018

Ďalšou našou zastávkou bola ZŠ Bystrická cesta

Vo štvrtok 15. marca 2018 sme v rámci projektu Futbalmania zavítali na ďalšiu školu, tentokrát to bola Základná škola Bystrická cesta v Ružomberku.

Podujatia sa zúčastnila vyše stovka detí a zavítali naň aj traja hráči nášho A mužstva – Matej Kochan, Šimon Kupec a Tihomir Kostadinov. Deti najskôr videli prezentáciu nášho klubu a následne prítomným futbalistom kládli otázky. Niektoré sa týkali ich kariéry, toho kedy prvýkrát kopli do lopty, zážitkov z Európskej ligy, ale nechýbali ani menej tradičné otázky, ako napríklad či hráči chovajú nejaké domáce zvieratko.

Po otázkach nasledovala súťaž, v ktorej si najlepšie počínali žiaci pod vedením Tihomira Kostadinova. Potom prišla na rad tradičná autogramiáda, ako aj spoločné fotenie s hráčmi. „Deti vyzerali, že sú šťastné, robilo sa to pre ne, takže super akcia,“ zhodnotil podujatie Matej Kochan.

Spokojnosť neskrýval ani Tihomir Kostadinov. „Bola to veľmi pekná akcia. Deti mali radosť, boli šťastné a to nás potešilo. Bolo to celkom dobré,“ skonštatoval mládežnícky reprezentant Macedónska, ktorý deťom prezradil aj to, ako sa po jeho rodnej reči povie „ahoj“ a „ako sa máš“.

Dvoch stredopoliarov doplnil obranca Šimon Kupec. „Vydarená akcia, všetci sme radi, že sme sem prišli a radi by sme si to niekedy zopakovali. Myslím si, že je to pekné takto urobiť deťom radosť,“ povedal hráč obliekajúci dres s číslom štrnásť.

22-ročný futbalista si zaželal zopakovanie akcie a to sa čoskoro stane skutočnosťou. V najbližších mesiacoch navštívime ďalšie školy a taktiež plánujeme aj návrat na ZŠ Bystrická cesta, keďže tentokrát bola akcia určená len pre polovicu žiakov prvého stupňa.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK