18.3.2018

Peter Gal Andrezly svoj presný zásah patrične oslávil

Po sobotnom víťazstve Ružomberka nad Trenčínom 2:1 v druhom kole nadstavbovej časti najvyššej súťaže sa s nami podelil o svoje pocity strelec víťazného gólu Peter Gal Andrezly.

Výhra nad Trenčínom sa nerodila ľahko. V 4. minúte otvoril skóre Desley Ubbink, no po zmene strán Ružomberčania otočili skóre zásluhou gólu Michala Joneca z jedenástky a presného zásahu Petra Gal Andrezlyho. Ruža sa vďaka víťazstvu bodovo dotiahla na svojho súpera. Škoda toho úvodného gólu, čo dal Trenčín. Zaskočil nás a poznačil, ale chceli sme to zvrátiť a nakoniec sa nám to podarilo. Sme radi, že sme doma vyhrali,“ zhodnotil duel ružomberský stredopoliar.

Po tom čo Liptáci vyrovnali nasledovali rušné chvíle. Peter Maslo mal na hlave rozhodujúci gól, lenže Peter Čögley odvrátil loptu z bránkovej čiary. V zápätí na druhej strane minul odkrytú časť brány Philip Azango. Po nevyužitých šanciach na oboch stranách v 78. minúte prišiel ružomberský gól na 2:1. Erik Daniel mi pekne prihral do šestnástky. Ako som spracoval loptu, mohol som to zakončiť aj z prvej, ale akurát som to sekol a obalil som to k tyčke,“ povedal autor gólu na 2:1.

Peter Gal Andrezly zaznamenal prvý ružomberský jarný ligový presný zásah, ktorý nebol zo štandardnej situácie. Som za to rád, potešilo ma to, ale viac ma potešila výhra, že sme zvíťazili a ako mužstvo sme dokázali zvrátiť nepriaznivý stav,“ povedal futbalista obliekajúci dres s číslom sedem.

Na počínanie ružomberského stredopoliara v pokutovom území pred rozvlnením siete bola radosť pozerať. Radí vďaka tomu svoj sobotný presný zásah v pomyslenom rebríčku gólov, ktoré zaznamenal na špeciálne miesto? Bol to normálny gól. Hlavné je, že sme vyhrali. Po tých výsledkoch, čo sme mali v lige to beriem ako úspech,“ povedal 27-ročný futbalista.

Hráč operujúci na ľavom krídle po utešenej strele neskrýval radosť a pri oslave si napriek zime vyslúžil žltú kartu za vyzlečenie dresu. „Vôbec som necítil zimu. V zápase som bol dostatočne zahriaty, takže zimu som necítil,“ s úsmevom dodal Peter Gal Andrezly.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK