26.3.2018

Nadviazali sme spoluprácu s tímom Ako chcete

Futbalový klub MFK Ružomberok začal spolupracovať s tímom Ako chcete, hrajúcim bratislavskú Top ligu v malom futbale. Na odštartovaní spolupráce má veľký podiel skutočnosť, že mužstvo dlhodobo robí dobré meno nášmu mestu.

Šikovnej partii sme venovali dresy a športový a marketingový riaditeľ nášho klubu Dušan Tittel zaplatil tímu štartovné v Top lige. „Sme ružomberský tím Ako chcete, teda tím ružomberských chlapcov, ktorý hrá bratislavskú Top ligu v malom futbale. Momentálne je v Bratislave viac ako sto mužstiev. Každý týždeň sa stretávame a hráme za náš ružomberský tím. Hrá sa v pondelok až štvrtok, túto sezónu nám to vyšlo na pondelok,predstavil svoje mužstvo Andrej Kostroš.

V mužstve pôsobia viacerí futbalisti, ktorých mená ste už určite počuli. „Máme v tíme šikovných chlapcov, ktorí prešli ružomberskými mládežníckymi kategóriami ako napr. Lackovci, Mikuláš Bumbera, Peťo Sopúch, Lukáš Baďo. Čiže máme hráčov, ktorí hrali za ružomberskú mládež a niektorí aj za mládežnícke reprezentačné výbery,“ prezradil hráč mužstva, pričom priznal, že okrem futbalistov z Ružomberka a blízkeho okolia majú aj jedného „legionára“ Martina Zajka z Nitry.

Názov tímu Ako chcete vznikol tak, že keď sa zakladatelia spýtali jedného z hráčov ako by sa podľa neho mali volať, povedal „Ako chcete“ a názov bol na svete. Doterajšie úspechy naznačujú, že vytvoriť mužstvo bol dobrý nápad. „Postupne sme išli z najnižšej tretej ligy. Museli sme sa prehrýzť až hore a tam sme obsadili piate miesto, tretie a minulý rok sa nám to konečne podarilo vyhrať. Získali sme celkové prvenstvo v bratislavskej TOP lige. Jedna je v Bratislave, potom sú ešte v ďalších piatich mestách. Hrali sme Majstrovstvá Slovenska, kde sme skončili v osemfinále. Dostali sme pozvánku na Ligu Majstrov do Slovinska, len to bolo veľmi finančne nákladné. Bolo to niekoľko tisíc Eur,“povedal Andrej Kostroš.

Tím potrebuje nových členov. Pokiaľ sa chystáte študovať, prípadne pracovať do Bratislavy a radi si zahráte futbal, nemáte nad čím váhať. „Vyzerá to tak, že túto sezónu vykryjeme s hráčmi, ale už pomaly nám dochádzajú kontakty na nových chlapcov, lebo predsa len všetci starneme. Potrebovali by sme, keby sa nám chlapci vedeli ozvať touto cestou. Ako sme nadviazali spoluprácu s Ružomberkom, bolo by dobre, keby sa nám ozvali chlapci, ktorí končia strednú školu, idú študovať do Bratislavy a niekedy si zahrali futbal, ideálne za Ružomberok. My by sme ich kľudne prichýlili do nášho tímu, našej partie,“ vyslovil ponuku zakladateľ mužstva.

Okrem futbalu vie partia Ako chcete ponúknuť aj ďalšiu zábavu. „Ide nám o to, aby sme sa stretli, aby sme si trošku zašportovali a hlavne aby sme si po zápase sadli na pivo a prebrali celý týždeň. Čo mal kto v práci, v partnerskom živote, v škole a aby sme šírili dobré meno Ružomberka,“ povedal Andrej Kostroš, ktorého môžete v prípade záujmu osloviť na telefónnom čísle 0950 372 862 alebo mailom na kostros.a@gmail.com. Ako taktiež dodal, tím sa skladá prevažne zo študentov, no malý futbal môže hrať každý bez ohľadu na vek a ešte nikoho neodmietli.

Malý futbal je odnožou klasického futbalu a postupne sa organizujú európske aj svetové šampionáty. Aké sú pravidlá tohto športu? „Hrá sa na hádzanárske bránky na zmenšenom ihrisku s počtom hráčov 5+1, s časom 2x25 minút. Kto dá viac gólov vyhrá (smiech). Za víťazstvo sú tri body, za remízu je bod. Po základnej časti sa hrá play off a play out. V základnej časti odohrá každé mužstvo sedem zápasov. Do play off postupujú štyri najlepšie tímy z prvej top ligy a štyri hrajú play out o udržanie sa. Semifinále sa hrá na dve stretnutia a finále na jeden duel. Keď sa zápasy play off skončia remízou, nasledujú pokutové kopy. Na rozdiel od klasického futbalu v prípade semifinálového dvojzápasu nemá gól tímu, ktorý je vedený ako vonkajší, väčšiu hodnotu,“ vysvetlil dlhoročný hráč malého futbalu.

A to najlepšie sme si nechali na záver. Takýmto gólom sa nedávno za tím Ako chcete, blysol Samuel Lacko:

ZDIEĽAJ ČLÁNOK