2.4.2018

Bronz dorastencov na atraktívnom medzinárodnom turnaji

Náš mladší dorast U17 sa v uplynulých dňoch predstavil na 28. ročníku medzinárodného turnaja Memoriál Claudio Sassi v Taliansku. Ružomberčania mali v skupine švédske mužstvo Malmö FF, dorastenecký tím Spal 2013, ktorého seniorský výber účinkuje v Serii A a ďalší taliansky celok SSD Ausonia 1931.

Výber spod Čebraťa sa po víťazstve v skupine predstavil v semifinále, kde si zmeral sily s rovesníkmi z ďalšieho klubu, ktorého A mužstvo hrá taliansku najvyššiu súťaž – US Sassuolo Calcio. Duel sa skončil 0:0, na pokutové kopy naši hráči prehrali 0:3 a skončili na celkovej tretej priečke.

Premožiteľ ružomberského tímu US Sassuolo Calcio sa následne stal celkovým víťazom, keď vo finále zdolal dorastencov známeho španielskeho klubu Villarreal CF 2:0. Našim hráčom patrí pochvala za predvedený výkon, ako aj za výsledky v konkurencii silných súperov.

Zápasy našej U17 v skupine:

MFK Ružomberok – Malmö FF 1:0
Gól: Dopater

MFK Ružomberok – Spal 2013 1:1
Gól RK: Rigo

MFK Ružomberok – SSD Ausonia 1931 3:1
Góly RK:
T. Bobček, Pohánka, Rigo

Semifinále:

MFK Ružomberok – US Sassuolo Calcio 0:0 na 11m 0:3

Konečné 3. miesto

MFK Ružomberok U17: Jakub Červeň, Adam Spišák, Maximilián Črep, Marián Pohanka, Jakub Krnáč, Marek Luščík, Martin Kohút, Martin Huba, Jakub Uhrinčať, Martin Penjak, Tomáš Rigo, Peter Blaško, Tomáš Čakloš, Martin Giertl, Michal Dopater, Tobiáš Gábriš, Samuel Hatala, Adam Matoš, Tomáš Bobček

Tréneri: Peter Penov, Jaroslav Súkeník

Peter Penov (tréner MFK Ružomberok U17): Tretí rok v rade sme vycestovali s ročníkom U17 s cieľom zbierať skúsenosti a konfrontovať sa na medzinárodnej úrovni na jeden z najstarších turnajov v Taliansku v provincii Modena. V našej kategórii bolo 16 družstiev zo siedmych krajín v štyroch skupinách po štyroch. Do semifinále postupovali len tímy z prvých miest. Obsadenie turnaja bolo veľmi kvalitné a viacero silných družstiev skončilo v skupinách (RB Salzburg, FC Lugano, Lokomotíva Záhreb, Malmö FF, Spal 2013, Parma Calcio či minuloročný víťaz Carpi FC). Našim chlapcom sa darilo, prebojovali sa až do semifinále kde po remíze 0:0 prehrali až na penalty s domácim tímom Sassuola. Dobrou organizáciou hry, disciplínou ale aj individuálnymi výkonmi sme sa vedeli presadiť aj so silnými súpermi. Ďakujeme majiteľovi klubu, funkcionárom a rodičom za vytvorenie podmienok pre napredovanie a rast našich hráčov.“

ZDIEĽAJ ČLÁNOK