2.4.2018

Preview: Čaká nás krajské derby o finále Slovnaft Cupu

V utorok 3. apríla 2018 o 17:00, odohrá Ružomberok domáci zápas semifinále Slovnaft Cupu so Žilinou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

Počas víkendu sa Ruža v 3. kole nadstavbovej časti Fortuna ligy predstavila na Pasienkoch, kde podľahla Slovanu Bratislava 0:1, keď jediný gól stretnutia zaznamenal v 49. minúte Aleksandar Čavrić. Naším cieľom bolo hrať odvážne, sebavedomo. Byť kvalitní na súperovej polovici, dobre organizovaní v defenzíve. Z časti sa nám to aj darilo. Samozrejme Slovan má vysokú kvalitu, takže nejaké šance si vypracoval. My sme tie šance, ktoré sme si boli schopní vytvoriť, nepretavili do gólu, ktorý by možno dal zápasu iný, ešte dramatickejší priebeh,“ spomenul si na zatiaľ posledný duel tréner tímu spod Čebraťa.

Hráči sa po prehre musia rýchlo otriasť, pretože už v utorok nás čaká domáci zápas semifinále Slovnaft Cupu so Žilinou a po ňom bude o dva týždne nasledovať odveta na súperovej pôde. Je to iná súťaž. Samozrejme s mužstvom, ktoré dobre poznáme, ale je to nová výzva. Všetky štyri kluby, ktoré sa dostali do semifinále a sme radi, že sme medzi nimi, sa chcú dostať do finále a to je naším cieľom. Prvý zápas chceme odohrať výsledkovo tak, aby sme si vytvorili dobrú východiskovú pozíciu do druhého zápasu,“ povedal Norbert Hrnčár.

Ružomberok sa v tejto sezóne stretol so Žilinou v dvoch ligových súbojoch. Doma ju v jeseni zdolal 1:0 a na začiatku jari v dlho vyrovnanom súboji pod Dubňom prehral 0:2. Čo bude treba zmeniť oproti poslednému vzájomnému súboju? Vieme aké sú jej silné stránky. Tie sa budeme snažiť eliminovať a využiť našu kvalitu, naše silnejšie stránky. Sú to dva zápasy, takže ideme si to rozdať a ten lepší postúpi,“ konštatoval šéf ružomberského realizačného tímu.

Do pohárového súboja budú môcť zasiahnuť všetci hráči, okrem dvojice zranených futbalistov obrancu Dominika Kružliaka a stredopoliara Mateja Kochana.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK