8.4.2018

Róbert Gešnábel: „Dúfam, že teraz mi to bude padať častejšie“

Ružomberok v sobotnom domácom zápase 4. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy podľahol Žiline 1:2. Po stretnutí predstúpil pred novinárov autor ružomberského gólu Róbert Gešnábel.

Ruža si vypracovala viaceré šance na otvorenie skóre, no dlho sa žiadnu nedarilo premeniť a tak prišiel v 36. minúte trest v podobe gólu Samuela Mráza. Po šiestich minútach Liptáci vyrovnali zásluhou Róberta Gešnábela, ktorý strelil svoj prvý gól za Ružomberok v súťažnom zápase. Potešil by viac, keby sme vyhrali alebo aspoň remizovali, ale chvalabohu som to pretrhol. Dúfam, že teraz mi to bude padať častejšie a dúfam, že s lepším koncom pre nás,“ povedal ofenzívny futbalista.

Autor jediného presného zásahu domáceho celku opustil trávnik v 73. minúte. Mal som zdravotné problémy. Mali sme náročný týždeň. Na to sa nebudem vyhovárať, ale mal som kŕče a kvôli zraneniu som išiel dole,“ vysvetlil dôvod striedania Róbert Gešnábel.

Záver stretnutia sledoval z lavičky, odkiaľ videl aj nešťastnú situáciu, kedy Samuel Mráz druhým gólom v stretnutí strhol v nadstavenom čase víťazstvo na stranu hostí. Vtedy som bol taký sklamaný, ako keby sa mi zrútil svet,“ konštatoval hráč obliekajúci dres s číslom 32.

Tím spod Čebraťa sa v nadstavbovej skupine o titul naďalej nachádza so ziskom 36 bodov na šiestej pozícii a so záverom ročníka sa priečky zaručujúce štart v Európskej lige čoraz viac vzďaľujú. Samozrejme Európa je ďaleko hlavne v lige, čo sa týka prvej šestky, ale v Pohári sa dá. Vyhrali sme doma so Žilinou 2:1, hráme tam odvetu. Bude to ťažké, ale dúfam, že postúpime do finále,“ zaželal sebe aj mužstvu na záver Róbert Gešnábel.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK