17.4.2018

Preview: „Našou túžbou je dostať sa do finále“

V stredu 18. apríla 2018 o 17:30, odohrá Ružomberok odvetný zápas semifinále Slovnaft Cupu s domácou Žilinou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

Ruža v uplynulom kole Fortuna ligy prehrala v Trnave 0:1. So ziskom 36 bodov sa stále nachádza na šiestej priečke a na piaty Trenčín stráca šesť bodov. Ako hodnotí posledné vystúpenie svojich zverencov šéf ružomberského realizačného tímu? Ako zápas s minimom šancí z jednej aj druhej strany, s tým, že mi chýbala väčšia kvalita na súperovej polovici z našej strany a tým pádom aby sme boli úspešnejší pri súperovej bráne,“ povedal tréner.

Do spomínaného zápasu Liptáci nastúpili bez svojich tradičných rýchlonohých krídel. Peter Gal Andrezly nezasiahol do stretnutia a Erik Daniel prišiel do hry v 60. minúte. Samozrejme sú to naši kľúčoví hráči. Boli tam dva dôvody. Jeden dôvod bol z taktického pohľadu a druhý dôvod bol zdravotný. Erik mal zdravotné problémy v priebehu týždňa, takže kvôli tomu nenastúpil od začiatku, nebol pripravený na deväťdesiat minút,“ vysvetlil Norbert Hrnčár.

Už v stredu čaká Ružomberok ďalší dôležitý súboj, keď nastúpi na odvetu semifinále Slovnaft Cupu so Žilinou. Ani Šošoni sa na pohárový duel nenaladili víťazne, keď v minulom kole prehrali s Dunajskou Stredou 1:3. Je to úplne iná súťaž. Našou túžbou je dostať sa do finále. Bol by to veľmi pekný úspech, takže urobíme maximum preto, aby sme v tom finále účinkovali. Ideme si to rozdať so Žilinou a ten lepší postúpi,“ odhodlane konštatoval lodivod tímu spod Čebraťa.

Semifinále Slovnaft Cupu sa hrá ako jediné kolo tejto súťaže na dva zápasy. S týmto modelom majú Ružomberčania v aktuálnej sezóne skúsenosti aj z Európskej ligy, kde vo všetkých troch prípadoch išli do odvety s tesnou stratou. V tomto prípade je však situácia opačná, pretože Ruža doma vyhrala nad Žilinou 2:1. Môže to byť malá výhoda, ale samozrejme musíme ísť do zápasu absolútne koncentrovaní a stopercentne sústredení. Nakoľko vieme, že Žilina je v domácom prostredí veľmi silná, naozaj musíme dať do toho všetko,“ dodal Norbert Hrnčár.

Do semifinálovej odvety nebude môcť zasiahnuť dvojica dlhodobo zranených hráčov, Matej Kochan a Dominik Kružliak. Otáznik visí nad štartom Branislava Ľuptáka. Hráči budú v dôležitom súboji o účasť vo finále potrebovať podporu každého z vás, preto neváhajte a poďte podporiť Ružomberok do Žiliny. Všetko potrebné o výjazde sa dočítate TU!

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK