20.4.2018

Preview: Pozitívnu emóciu chceme preniesť aj do ligového zápasu

V sobotu 21. apríla 2018 o 14:45, odohrá Ružomberok domáci zápas 6. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy so Spartakom Trnava. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

Ružomberčania odohrali počas týždňa odvetu semifinále Slovnaft Cupu na žilinskom štadióne. Keďže pred dvomi týždňami doma vyhrali 2:1 a v odvete po slušnom výkone remizovali 0:0, po dvanástich rokoch zažili radosť z postupu do finále najvyššej pohárovej súťaže. Ako hodnotí tréner duel pod Dubňom? Ako vydarený z hľadiska toho, že sme potvrdili postup a že sme predviedli kvalitu v hre a v súčte tých dvoch zápasov si myslím, že postúpilo lepšie mužstvo,“ spomenul si na stretnutie šéf ružomberského realizačného tímu.

Semifinále Slovnaft Cupu sa ako jediné kolo hralo na dve stretnutia. Ak si spomenieme na začiatok sezóny a účinkovanie v Európskej lige, Ruža v dvojzápase prešla cez Vojvodinu Novi Sad, Brann Bergen, potrápila Everton a teraz v pohárovom dvojzápase vyradila úradujúceho majstra zo Žiliny. Zdá sa, že tento formát tímu vyhovuje. Je to samozrejme o správnom nastavení mužstva. Je perfektné, že sme zvládli aj tento náročný dvojzápas,“ povedal Norbert Hrnčár.

Po postupe už ružomberská verejnosť myslí na finále, ktoré sa hrá v sobotu 1. mája 2018 v Trnave, kde si Ružomberok zmeria sily s obhajcom prvenstva v tejto súťaži Slovanom Bratislava. Ešte pred tým je tu však liga. Liptákom patrí s 36 bodmi šiesta pozícia a na 5. Trenčín strácajú šesť bodov. V sobotu doma privítajú Trnavu, ktorá doteraz získala 60 bodov a na čele súťaže má deväťbodový náskok. Musíme rýchlo prepnúť na ligu a pozitívnu emóciu preniesť aj do tohto zápasu,“ načrtol lodivod tímu z centra dolného Liptova.

Obidva tímy sa stretli aj minulý víkend, kedy Ružomberčania prehrali v Trnave 0:1. Tak ako Ruža aj Spartak mal v stredu na programe odvetu semifinále Slovnaft Cupu. V ňom doma remizoval 1:1 a po penaltovom rozstrele podľahol Slovanu Bratislava. Môžu sa pohárové výsledky obidvoch tímov prejaviť aj v sobotnom ligovom súboji? Nechcel by som to spájať. Bude to zápas v inej súťaži. Nie je to pohárová, je to ligová súťaž a chceme v tom zápase potvrdiť svoju kvalitu a byť v ňom úspešní,“ dodal Norbert Hrnčár.

Ružomberok sa v prebiehajúcom ročníku stretol s Trnavou zatiaľ trikrát. V jeseni počas základnej časti jej na svojom štadióne podľahol 0:2 a následne remizoval v „Malom Ríme“ 1:1. Spomínaný zatiaľ posledný vzájomný súboj sa odohral minulý týždeň a mužstvo spod Čebraťa prehralo v Trnave 0:1. Do sobotného stretnutia nebudú môcť zasiahnuť dlhodobo zranení Dominik Kružliak a Matej Kochan.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK