27.4.2018

Druhá jarná návšteva ZŠ Bystrická cesta

Vo štvrtok 26. apríla 2018 sme v rámci projektu Futbalmania druhýkrát zavítali do Základnej školy Bystrická cesta. V tejto škole išlo už o druhú návštevu, pričom pre veľký počet detí na ňu plánujeme zavítať celkovo štyrikrát.

Podujatia sa tentokrát zúčastnila necelá stovka detí a prišli naň aj dvaja hráči nášho A mužstva – Dalibor Takáč a Nermin Haskić. Deti z prvých, druhých a piatych ročníkov videli prezentáciu nášho klubu a následne prítomným futbalistom kládli otázky. Dozvedeli sa napríklad to, kedy začali s profesionálnou kariérou, koľko majú doma trofejí, aká je ich obľúbená farba aj ako vyzerá bežný deň futbalistu, prípadne či sa venujú aj inému športu. Po otázkach nasledovala súťaž, v ktorej zvíťazili deti pod vedením Dalibora Takáča.

Obidvaja futbalisti si akciu pochvaľovali. „Myslím si, že treba takto prísť medzi deti a trošku im priblížiť futbal. Dávali nám otázky, aby sme im priblížili aká je naša práca a možno niekto sa aj zamiluje do futbalu a pôjde trénovať. Je to pozitívne,“ povedal Nermin Haskić a doplnil ho aj Dalibor Takáč: „Verím, že to bolo pre deti zábavné a že splnilo taký účel, aký to malo mať.“ Tešíme sa na ďalšie pokračovanie či už v tejto alebo iných školách!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK