27.4.2018

Preview: V sobotu s najčastejším tohtosezónnym súperom

V sobotu 28. apríla 2018 o 17:00, odohrá Ružomberok zápas 7. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy s domácou Žilinou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

V uplynulom kole si Liptáci doma zmerali sily so Spartakom Trnava. Hoci si vypracovali množstvo šancí, duel sa skončil remízou 0:0, ako hodnotí stretnutie tréner? Ako zápas, v ktorom sme boli lepším mužstvom, boli sme aktívnejším mužstvom. Mali sme viac streleckých možností ako súper, ale efektivita v gólových šanciach nebola dostatočná,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

Ružomberok sa s 37 bodmi nachádza na 6. priečke. Na 5. Trenčín stráca päť bodov a na 4. Žilinu sedem bodov. Tím spod Čebraťa sa v ďalšom kole predstaví práve v Žiline, s ktorou odohrá spolu so Slovnaft Cupom už šiesty súboj v aktuálnej sezóne. Vzájomne sa poznáme, naozaj sa v tomto ročníku najčastejšie stretávame so Žilinou, takže je to náš obvyklý súper. Musíme byť rovnako kvalitne pripravení ako na tie predchádzajúce zápasy a ísť do zápasu s cieľom byť úspešní,“ dodal Norbert Hrnčár.

V jesennej časti aktuálneho ročníka Ruža doma zvíťazila nad Šošonmi 1:0 a v prvom jarnom kole prehrala pod Dubňom 0:2. Potom prišli na rad semifinálové súboje Slovnaft Cupu. Liptáci na svojom štadióne vyhrali 2:1 a keďže v odvete remizovali v Žiline 0:0, postúpili cez tohto súpera do finále. Medzi pohárovými duelmi sa v Ružomberku odohral ďalší vzájomný ligový súboj a v ňom Ruža prehrala 1:2. Do sobotného duelu nebudú môcť nastúpiť dlhodobo zranení Dominik Kružliak a Matej Kochan.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK