30.4.2018

Preview: „Máme svoje sny aj túžby“

V utorok 1. mája 2018 o 17:25 odohrá Ružomberok v Trnave finále Slovnaft Cupu so Slovanom Bratislava. Pred dlho očakávaným stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

Ružomberok hral pohárové finále zatiaľ dvakrát. V ročníku 2000/01 v Dubnici podľahol Interu Bratislava 0:1 a v sezóne 2005/06 na bratislavských Pasienkoch po bezgólovej remíze zvíťazil nad Spartakom Trnava na pokutové kopy 4:3, keď rozhodujúcu penaltu premenil Jan Nezmar a Ruža sa napokon tešila zo zisku double. Teraz čaká naše mužstvo tretia finálová účasť. Sme plní očakávania. Tešíme sa hlavne na atmosféru na štadióne, vieme že príde veľa fanúšikov z Ružomberka. To sú všetko pozitívne momenty tohto zápasu. Sústredíme sa na samotný zápas a samotné dianie na ihrisku, kde budeme chcieť zvládnuť zápas do úspešného konca aj keď proti nám bude naozaj veľmi silný protivník a dovolím si povedať aj favorit zápasu,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

Naším súperom bude Slovan Bratislava. Klub z hlavného mesta vo svojej histórii získal túto trofej už štrnásťkrát, je obhajcom prvenstva v Slovnaft Cupe z minulého ročníka a v aktuálnej sezóne vyhral o gól nad Ružomberkom vo všetkých troch doterajších vzájomných ligových súbojoch. „Na strane Slovana je obrovská kvalita. Vieme čo sa tam udialo počas posledného roka, že dotiahli naozaj veľmi kvalitných hráčov. Samozrejme ako som vravel sú favoritom, ale my urobíme všetko preto, aby sme v tom zápase boli naozaj dobrým protivníkom a takisto aj my máme svoje sny aj túžby,“ odhodlane a zároveň s pokorou vyhlásil Norbert Hrnčár.

Pri jednom zo štrnástich úspešných pohárových ťažení nášho súpera bol aj súčasný ružomberský tréner Norbert Hrnčár. Ako hráč Slovana Bratislava vyhral v ročníku 1998/99 ligu aj Pohár. Bude pre neho súboj proti Slovanu o to viac špecifický? „Nemyslím si. To bola moja hráčska minulosť, teraz toto je nová etapa, nová éra. Plne sa koncentrujeme bez ohľadu na súpera na to, aby sme vo finále dokázali, že sme vo finále právom. Ako som vravel, máme svoje túžby a pokúsime sa vybojovať pre Ružomberok ďalšiu cennú trofej,“ povedal kormidelník tímu spod Čebraťa.

Ružomberok na ceste do finále prešiel v tejto sezóne cez tímy FK Veľká Lomnica, FK 05 Levoča, TJ Družstevník Belá – Dulice, MFK Skalica, FK Poprad a MŠK Žilina. Slovan Bratislava vyradil Nové Zámky, Malacky, Myjavu, Nitru, Liptovský Mikuláš a Spartak Trnava.

Do finálového zápasu nebude môcť zasiahnuť dvojica dlhodobo zranených hráčov obranca Dominik Kružliak a stredopoliar Matej Kochan. Otáznik visí nad štartom stredopoliara Petra Gal Andrezlyho a útočníka Nermina Haskića.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK