2.5.2018

Peter Gal Andrezly: Fanúšikovia by si zaslúžili víťazstvo

V utorok 1. mája 2018 odohral Ružomberok v Trnave finále Slovnaft Cupu so Slovanom Bratislava, v ktorom podľahol svojmu súperovi 1:3. Po stretnutí sa s nami podelil o svoje pocity autor jediného ružomberského gólu Peter Gal Andrezly.

Pre Liptákov to bolo tretie finálové vystúpenie a aj po ňom naďalej platí, že Slovnaft Cup vyhrali raz, pre Slovan išlo už o pätnásty triumf v tejto súťaži. Sme sklamaní, že sme nevyhrali tento zápas, ale tak sme to zhodnotili, že to včera nebol náš deň. Za stavu 1:0 sme ešte chceli v druhom polčase zvrátiť ten stav, len škoda, že hneď na začiatku druhého polčasu sme dostali druhý gól a ešte potom aj keď sme dali na 2:1 sme cítili , že by bola šanca, lenže hneď na to o dve minútky sme dostali na 3:1, čiže to bolo znova o dva góly a Slovan si to už potom ustrážil. Sme sklamaní, ale nevadí, ideme ďalej. Ešte máme poslednú šancu dostať sa do Európskej ligy cez baráž, tak uvidíme,“ smutne konštatoval stredopoliar tímu spod Čebraťa.

Početný zástup fanúšikov si mohol zakričať „gól“ v 58. minúte, kedy skóroval Peter Gal Andrezly. Štefan Gerec sa dostal pred stopéra a dal loptu pred obranu. Dostal som sa k nej a zakončil som to. Snažil som sa trafiť bránu a dať to k tyčke. Padlo to tam, len bohužiaľ že sme neudržali dlhšie stav 2:1 a nepokúsili sme sa dať vyrovnávajúci gól. Škoda, že sme hneď inkasovali,“ spomenul si na gólový moment autor presného zásahu.

Do Trnavy vycestovalo množstvo fanúšikov klubu z centra dolného Liptova. Ružomberskí priaznivci vedení fanklubom Concordia 1906 výborne fandili počas celého duelu a to aj napriek nepriaznivému stavu. Všetci sme boli z toho prekvapení koľko ľudí došlo z Ružomberka, za čo sme veľmi vďační, že nám boli takou oporou. Škoda, že sme aj pre nich nevyhrali tento zápas, určite by si to zaslúžili. Naozaj ďakujeme každému kto prišiel a držal nám palce,“ pochválil fanúšikov Peter Gal Andrezly.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK