6.5.2018

Róbert Gešnábel: „Bude sa nám lepšie pracovať“

Ružomberok v sobotnom zápase 8. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy zvíťazil nad Slovanom Bratislava 1:0. Po stretnutí sa s nami podelil o svoje pocity autor rozhodujúceho gólu Róbert Gešnábel.

Pre Ružu išlo počas tohto týždňa už o druhé meranie síl so Slovanom po tom, čo mu v utorok podľahla vo finále Slovnaft Cupu 1:3. „Chceli sme mu to vrátiť po tom ako s nami vyhral finále Pohára a myslím si, že sme vyhrali zaslúžene,“ povedal ofenzívny futbalista tímu spod Čebraťa.

Liptáci boli v stretnutí aktívnejším tímom, vypracovali si viaceré šance, z ktorých jednu gólovo zúročili a súpera len zriedka púšťali na dostrel ružomberskej svätyne. Myslím si, že sme dobre natrénovaní, vládzeme. Je to podľa mňa vidieť aj na ihrisku a prevaha bola zaslúžená. Máme tri body, takže sme spokojní,“ skonštatoval Róbert Gešnábel.

Rozhodujúci moment stretnutia prišiel tri minúty po polhodine hry, kedy Róbert Gešnábel namieril spoza veľkého vápna presne k žrdi a Ružomberok vďaka tomuto gólu zvíťazil 1:0. Peťo Gal Andrezly si krásne z kraja zobral loptu, naviezol si ju na stred, ja som mu odskočil, posunul som si ju pravačkou a ľavačkou som vystrelil. Bol tam ešte teč, takže som rád, že to tam konečne padlo,“ spomenul si autor víťazného presného zásahu.

Mužstvo z centra dolného Liptova si pred záverom sezóny vylepšilo náladu víťazstvom nad silným súperom. V kabíne pred zápasom sme si to aj tak hovorili, aby sme sa nachystali na ďalšie zápasy, aby sme boli trošku pozitívne naladení. Sme spokojní, že sa nám to podarilo. Bude sa nám lepšie pracovať v týždni a ideme ďalej,“ prezradil Róbert Gešnábel.

Ružomberok sa nachádza dve kolá pred koncom sezóny v nadstavbovej skupine o titul na šiestej pozícii a na svojom konte má 40 bodov. Ak sa Belasí ako víťazi Slovnaft Cupu umiestnia po skončení v prvej trojke, Ruža ešte bude mať možnosť zabojovať o Európsku ligu v baráži. Na ostatné kolá aj na baráž sa pripravujeme na 120% a dúfam, že ich zvládneme,“ dodal na záver futbalista obliekajúci dres s číslom 32.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK