20.5.2018

Peter Maslo: „Predstavoval som si to inak“

V sobotu 19. mája 2018 Ružomberok doma v poslednom 10. kole nadstavbovej časti Fortuna ligy podľahol Dunajskej Strede 0:4. Po stretnutí sa s nami podelil o svoje pocity kapitán tímu Peter Maslo.

Úvodné minúty nenasvedčovali vysokej prehre. Liptáci si za bezgólového stavu vytvorili dve sľubné príležitosti na otvorenie skóre, no tie zostali nepremenené. Naopak, v 19. minúte Kristopher András Vida zachytil loptu vybehnutého Macíka a lobom spoza šestnástky poslal hostí do vedenia. „Nedali sme gól, zase dostaneme taký lacný a potom sa trápime,“ skonštatoval stabilný člen ružomberských zadných radov.

Po polhodine hry skóroval Marin Ljubičić. Následne Kristi Qose pri snahe vrátiť Ružu do zápasu spoza veľkého vápna tesne minul a napokon Kristopher András Vida uzavrel polčasové skóre na 0:3. Čo odznelo v šatni pred druhým dejstvom? „Povedali sme si aké sme robili chyby, že to nemôžeme opakovať a skúsime s výsledkom niečo urobiť. Bohužiaľ sa nám to nepodarilo,“ prezradil Peter Maslo.

Krátko po zmene strán predviedol pekný zákrok Matúš Macík, keď vyrazil strelu Erica Javiera Davisa z priameho kopu na brvno. „Matúš to výborne chytil, takže klobúk dole. V niektorých chvíľach nás podržal, takže mu treba poďakovať,“ pochválil Matúša Macíka za úspešný zákrok obranca tímu spod Čebraťa.

V 54. minúte sa Dunajská Streda tešila opäť, keď Kristopher András Vida uzavrel skóre na konečných 0:4. Na výsledku nič nezmenila šanca Štefana Gereca, ani záverečný únik Erika Pačindu z Dunajskej Stredy. Sme veľmi sklamaní. Nevyšlo nám to, ale musíme sa teraz pripraviť, máme pred sebou minimálne ešte jeden zápas a verím, že ho zvládneme,“ priblížil pocity mužstva Peter Maslo.

Peter Maslo prevzal pred stretnutím pamätný dres za 300 štartov v najvyššej súťaži, keď ten jubilejný absolvoval v predchádzajúcom kole v Trenčíne. Navyše po zranení Dominika Kružliaka a dvojmesačnom treste pre Jána Masla, má hráč obliekajúci dres s číslom sedemnásť na ramene kapitánsku pásku. Po stretnutí u neho pochopiteľne prevládali negatívne pocity. „Predstavoval som si to inak. Chceli sme ich viac potrápiť. Bohužiaľ nám to nevyšlo, ale v stredu máme ešte jednu šancu a dúfam, že to zvládneme,“ smutne konštatoval 31-ročný futbalista.

Absencia spomínanej obrannej dvojice je citeľná. So zranením Dominika Kružliaka sa tím vyrovnáva od začiatku jari a po treste od DK SFZ chýba na trávniku aj Petrov bratranec Ján Maslo. Jano je silný aj vo vzduchu, aj pozične, ale sme tu ďalší hráči, ktorí ho musíme vedieť nahradiť,“ povedal Peter Maslo.

Keďže Slovan Bratislava v poslednom kole vyhral nad Žilinou 3:2, Ružomberok ešte bude môcť zabojovať v baráži o účasť v pohárovej Európe. Prvé kolo je na programe v stredu o 17:30. Ruža sa predstaví v Trenčíne a pokiaľ uspeje, v nedeľu o 17:20 si zmeria sily s úspešnejším zo zápasu MŠK Žilina – FC Nitra. Bude to ťažké, ideme do Trenčína. Musíme sa dať teraz dokopy. Dostali sme facku, ale dúfam, že sa dáme dokopy a v stredu to zvládneme,“ povedal ružomberský obranca.

V tom, čo bude treba v baráži zlepšiť oproti jarnej časti, má futbalista tímu z centra dolného Liptova jasno. Musíme dávať góly. Keď bude jedna, dve šance, musíme dať aspoň jeden gól. Bohužiaľ sa nám to zatiaľ nedarí, ale verím, že sa to zlomí a v stredu máme reparát,“ dodal na záver Peter Maslo.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK