25.5.2018

Klub nepredĺži spoluprácu s trénerom Norbertom Hrnčárom

Po skončení sezóny 2017/18 nastávajú zmeny v realizačnom tíme aj hráčskom kádri seniorského výberu MFK Ružomberok.

Norbert Hrnčár s asistentom Richardom Högerom viedli ružomberské A mužstvo dva roky a môžu sa pochváliť viacerými úspechmi. Mužstvo spod Čebraťa sa tretíkrát v histórii umiestnilo v najvyššej súťaži na bronzovej pozícii a celkovo štvrtýkrát na medailovom stupienku. S mužstvom zároveň odohrali tri predkolá Európskej ligy a prebojovali sa do pre Ružu celkovo tretieho finále Slovnaft Cupu.

Tieto úspechy zostanú natrvalo zapísané s týmto klubom, ale aj oboma trénermi. Pozitívom v tejto sezóne bol postup do finále domáceho Pohára. Až čas definitívne ukáže ako sa na to pozrieme, pretože prehra so Slovanom vo finále stále bolí. V polčase sezóny 2017/18 sme hovorili, že naším cieľom je zopakovať si účasť v Európskej lige. Z tohto pohľadu naše šieste miesto na konci sezóny, fakt, že v nadstavbe sme získali iba sedem bodov z 33 možných a prehra v pohárovom finále, znamenajú nenaplnenie našich cieľov. Takže túto sezónu nemôžeme hodnotiť ako úspešnú. Čiže to sú dôvody toho, prečo nepokračujeme v spolupráci,“ uviedol generálny riaditeľ klubu Ing. Ľubomír Golis.

Meno nového lodivoda A mužstva zatiaľ nie je známe. Klub v tejto oblasti intenzívne pracuje a predstaviť nového trénera plánuje najneskôr do začiatku prípravy na novú sezónu, ktorá sa začína v pondelok 11. júna 2018.

Pod Čebraťom taktiež definitívne končí aj dvojica futbalistov. Predstavitelia klubu sa rozhodli ukončiť spoluprácu s útočníkom z Bosny a Hercegoviny Nerminom Haskićom a nebudú rokovať o predĺžení kontraktu s estónskym obrancom Arturom Pikkom, ktorému sa končí zmluva 31. mája 2018. O všetkých zmenách v hráčskom kádri aj realizačnom tíme vás budeme priebežne informovať.

Trénerom aj futbalistom, ktorí odchádzajú z nášho klubu ďakujeme za spoluprácu a prajeme im veľa úspechov či už v profesionálnom alebo osobnom živote!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK