30.5.2018

Rastislav Kružliak hral za slovenskú „dvadsiatku“

Slovenská futbalová reprezentácia do dvadsať rokov, odohrala v stredu 30. mája 2018 v Kišiňove priateľský zápas s moldavskými rovesníkmi.

Mladí futbalisti spod Tatier sa v stretnutí dostali do viacerých sľubných šancí. V 16. minúte domáci gólman zneškodnil pokus Jakuba Sedláčka z Podbrezovej, smerujúci na stred brány a po deviatich minútach aktívny Jakub Sedláček naservíroval loptu Róbertovi Boženíkovi, lenže žilinský ofenzívny hráč ju neusmernil medzi tri žrde. V 35. minúte Brinza zneškodnil strelu ďalšieho futbalistu zo Žiliny, Kristiána Valla. V závere polčasu moldavský brankár nepustil do siete zakončenie Jakuba Sedláčka a na opačnej strane sa na slovenskú svätyňu rútil Nicolaescu, ale všetko vyriešil včasným vybehnutím trnavský gólman Martin Vantruba.

V úvode druhého dejstva zahrával domáci celok dva priame kopy, no zakončeniam chýbalo viac presnosti. V 58. minúte trenčiansky stredopoliar hosťujúci v Liptovskom Mikuláši, Filip Halgoš, našiel ideálnou prihrávkou pred bránou Róberta Boženíka, no jeho strelu z blízka bravúrne zneškodnil Brinza. Po štrnástich minútach zahrávali domáci priamy kop. Stana zvolil priamu strelu na bránu, lenže Martin Vantruba si dal pozor. Od 75. minúty mal na trávniku zastúpenie aj náš klub, keď prišiel do hry Rastislav Kružliak. V závere získali domáci hráči pokutový kop. Loptu na biely bod postavil Stana. Martin Vantruba sa však nezľakol a chytil jeho strelu. Stretnutie sa skončilo bezgólovou remízou 0:0.

Moldavsko “20“ - Slovensko “20“ 0:0

Žlté karty: 52. Tomič, 90+. Blažek

Moldavsko “20“: Brinza – Voropai, Craciun, Belousov (59. Ibrian), Mateescu (74. Dros) – Turcan, Nagornai, Caimacov – Stana, Cojocaru, Nicolaescu (69. Iurasco)

Slovensko “20“: Vantruba – Vallo, Bednár, Oravec (46. Petro), Kozlovský (56. Sluka) – Adamec (84. Varga), Blažek, Sedláček (56. Halgoš) – Kvocera (30. Jedinák), Boženík (75. R. KRUŽLIAK), Tomič (75. Guláš)

Rozhodovali: Muntean – Ermischin, Mardari

Zdroj, foto: futbalsfz.sk

ZDIEĽAJ ČLÁNOK