14.6.2018

Ružomberok odštartoval prípravu na novú sezónu + FOTO, VIDEO

Vo štvrtok 14. júna 2018 odštartoval Ružomberok prípravu na nový ročník Fortuna ligy. Počas úvodného tréningu sme vyspovedali hlavného trénera A mužstva Davida Holoubka.

Čo si už stihol nový kormidelník v šatni povedať s hráčmi? „Teraz sme si len podali ruky a povedali sme si základné informácie, ako chceme spolu spolupracovať. Máme štyri týždne na to, aby sme sa lepšie spoznali a štyri týždne na to, aby sme sa kvalitne pripravili na ligu,“ povedal tréner krátko po úvodnom zraze.

Ruža sa v minulom ročníku najvyššej súťaže umiestnila na šiestej priečke a hrala finále Slovnaft Cupu. Hoci oficiálne boj o Európsku ligu ešte nebol ohlásený, nový tréner by sa do nej rád prebojoval. „Európske súťaže sú skvelé súťaže a mal som tú česť okúsiť to na Sparte. Poviem, že viac nie je. Je to motivácia a mala by to byť motivácia všetkých ľudí v klube, nech je to ktokoľvek. Európska liga je skvelá súťaž a mali by sme ju hrať,“ zaželal si David Holoubek.

Klub po uplynulej sezóne ukončil spoluprácu s Petrom Maslom, Jozefom Menichom, Branislavom Ľuptákom, Arturom Pikkom a Nerminom Haskićom, pričom všetkým, až na posledného menovaného sa skončila zmluva. Na skúšku prišla trojica hráčov - útočníci Roman Sabler a Marko Platiša a obranca Marek Beseda. „To sú hráči na skúšku, ktorí boli dlhodobo dohodnutí a majú desať dní na to, aby sa ukázali,“ vyjadril sa lodivod tímu spod Čebraťa.

Aké má tréner predstavy o doplnení kádra? „Predstavy sú, s tými hráčmi komunikujeme, ale ich dotiahnutie závisí od vedenia klubu,“ povedal David Holoubek, spolu s ktorým prišiel do realizačného tímu okrem trénera Jiřího Jarošíka aj kondičný tréner Jotis Kucalas.

Ružomberok v príprave čaká osem súbojov aj sústredenie za riekou Moravou, počas ktorého si zmeria sily so Spartou Praha, Pardubicami a Olomoucom. Generálku na nový ročník odohráme doma s Třincom.

Aktualizovaný prehľad prípravných zápasov:

17. 6. 2018 o 16:00 OŠK Breza – MFK Ružomberok (benefičný zápas)
19. 6. 2018 o 18:00 FK Pohronie – MFK Ružomberok
23. 6. 2018 o 11:00 FC Baník Ostrava – MFK Ružomberok
27. 6. 2018 AC Sparta Praha – MFK Ružomberok
30. 6. 2018 o 11:00 FK Pardubice – MFK Ružomberok
3. 7. 2018  SK Sigma Olomouc – MFK Ružomberok
10. 7. 2018 MFK Karviná – MFK Ružomberok
14. 7. 2018 o 18:00 MFK Ružomberok – FK Fotbal Třinec (generálka)

Prípravu odštartovali:

Brankári: Matúš Macík, Lukáš Urminský

Obrancovia: Ján Maslo, Šimon Kupec, Michal Jonec, Matej Čurma, Lukáš Ondrek

Stredopoliari: Kristi Qose, Peter Gal Andrezly, Dalibor Takáč, Dominik Kunca, Matej Kochan, Matej Madleňák, Jakub Kudlička, Tihomir Kostadinov, Erik Daniel, Adam Brenkus, Milan Ferenčík, Marek Zsigmund

Útočníci: Štefan Gerec, David Čapek, Róbert Gešnábel, Marek Bobček, Rastislav Kružliak

Skúšaní hráči: Roman Sabler, Marek Beseda, Marko Platiša

Netrénovali: Ivan Krajčírik a Matúš Kmeť (obaja z dôvodu účasti v reprezentácii SR “18“), Dominik Kružliak a Mário Mrva (obaja z dôvodu zranení)

ZDIEĽAJ ČLÁNOK