20.6.2018

Peter Gal Andrezly víťazom ankety Gól mesiaca máj + VIDEO

V májovom vydaní tradičnej ankety Gól mesiaca, získal prvenstvo presný zásah Petra Gal Andrezlyho do trenčianskej siete.

Prebiehala 28. minúta prvého kola play-off o Európsku ligu medzi domácim Trenčínom a Ružomberkom, keď Peter Gal Andrezly namieril spoza šestnástky pod brvno a poslal Ružu do vedenia 2:1. Žiaľ gól nemal víťaznú príchuť, pretože domáci celok v druhom dejstve otočil skóre a Liptáci sa po prehre 2:4 museli definitívne rozlúčiť s možnosťou účasti v pohárovej Európe. Vydarený presný zásah Petra Gal Andrezlyho však napriek tomu zaujal fanúšikov, v ankete dostal najviac hlasov a bol vyhlásený za Gól mesiaca máj, za čo všetkým hlasujúcim ďakujeme!

Peter Gal Andrezly sa stal celkovo tretím ružomberským víťazom ankety od jej vzniku. Zaujímavosťou je, že pri každom prvenstve nášho hráča išlo o poslednú anketu v danom roku, prípadne sezóne. Ako prvý hráč tímu spod Čebraťa uspel v hlasovaní fanúšikov so svojím gólom arménsky reprezentant Gagik Daghbashyan, keď triumfoval v spojenom novembrovom a decembrovom vydaní ankety v roku 2015. Druhý v poradí sa presne pred rokom tešil z prvenstva Erik Daniel s gólom, ktorý rozhodol o treťom mieste Ružomberka v najvyššej súťaži, ako aj o účasti v Európskej lige.

Výsledky ankety Gól mesiaca máj:

1. PETER GAL ANDREZLY (MFK RUŽOMBEROK) 59,4%
2. Hamza Čataković (AS Trenčín) 15,2%
3. Miloš Šimončič (FC Nitra) 12,3%
4. Jakub Holúbek (MŠK Žilina) 10,9%
5. Stijepo Njire (FK Železiarne Podbrezová) 2,2%

Prehľad doterajších ružomberských víťazov ankety:

1. Gagik Daghbashyan – november/december 2015
2. Erik Daniel – máj 2017
3. Peter Gal Andrezly – máj 2018

Foto: Rudolf Maškurica (archív)

ZDIEĽAJ ČLÁNOK