19.7.2018

Juniori prichádzajú do tretej ligy s jasným cieľom

Juniorka vo svojej prvej sezóne od vzniku bez problémov vyhrala 4. ligu Sever a už čoskoro odštartuje nový ročník v tretej lige. O minulej aj budúcej sezóne sme sa rozprávali s trénerom tímu Štefanom Mojským.

Ako hodnotí tréner uplynulý ročník? „Prvá sezóna aj v prvej aj v druhej časti splnila všetky očakávania, ktoré sme si vytýčili pred sezónou, v ktorej sme pracovali na projekte juniori – dorast U19. V prvom rade sme splnili parametre súčastí tréningového procesu t. j. v kondičnej, technickej a taktickej hernej príprave. Jednoducho povedané, každý hráč pokročil posunul sa do vyššieho levelu. V majstrovských zápasoch hralo našich deväť hráčov, ktorí boli dopĺňaní hráčmi z A tímu a tiež hráčmi z U19 a dokonca sme použili ostaršených hráčov z U17. Herný prejav tohto tímu bol výborný, hoci sme sa nevyhli ani trom slabším výkonom. Vytýčený cieľ skončiť na prvom mieste v súťaži sme splnili,“ pochválil svojich zverencov Štefan Mojský.

V čase keď juniori vyhrali 4. ligu nebolo ešte definitívne isté či prvenstvo bude znamenať aj posun o súťaž vyššie. Jednoducho povedané, vyhrali sme súťaž a štandardným postupom podľa Súťažného poriadku sme sa prihlásili do 3. ligy, čo bolo akceptované kompetentnými orgánmi SsFZ. V budúcom ročníku hráme v 3. lige stred,“ vysvetlil kormidelník rezervného družstva.

Juniori vstúpia do nového ročníka v nedeľu 29. júla 2018 o 17:30, kedy sa v predohrávanom 15. kole 3. ligy Stred predstavia v Kalinove. Počas krátkej prípravy odštartovanej 11. júla obsadili druhé miesto na turnaji v Bešeňovej a v priateľskom stretnutí zvíťazili nad poľským treťoligovým klubom BTS Rekord Bielsko-Biala 1:0. Cieľ na blížiacu sa sezónu je jednoznačný. Vytýčený cieľ je jasne postavený - postup do 2. ligy,“ odhodlane konštatoval Štefan Mojský.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK