20.7.2018

Preview: Ruža vstupuje do 22. sezóny v rade medzi elitou

V sobotu 21. júla 2018 o 19:00, odohrá Ružomberok domáci zápas prvého kola nového ročníka Fortuna ligy so Sereďou. Krátko pred štartom novej sezóny sme sa rozprávali s asistentom hlavného trénera A mužstva Jiřím Jarošíkom.

Nových trénerov čaká prvá ostrá skúška, aké pocity prevládajú? Samozrejme sa všetci tešíme, pretože tá dlhá prípravná doba asi nikoho moc nebaví, ani hráčov, ani nás trénerov. Ale boli sme v novom prostredí, tak sme mali chvíľku času ich spoznať. Samozrejme už sa tešíme nech vypukne liga a s týmto pocitom ideme do toho,“ prezradil lodivod, ktorý má za sebou úspešnú hráčsku kariéru.

Ruža v poslednom prípravnom súboji minulú sobotu doma remizovala s Třincom 1:1. Ako prebiehala príprava na novú sezónu počas tohto týždňa? Ladili sme plán čo budeme robiť behom ligy. Tréningy, nejaké voľno aj taktické porady, štandardné situácie a tak ďalej,“ priblížil Jiří Jarošík.

Ruža v sobotu vstúpi už do 22. sezóny v rade medzi elitou a na úvod doma privíta Sereď. Pre hostí pôjde naopak o vôbec prvý štart v najvyššej súťaži. Súpera moc nepoznáme. Vieme, že je to nováčik, že postúpil. Na druhej strane my sme tím, ktorý pravidelne hrá slovenskú najvyššiu súťaž. Dúfam, že to bude vidieť, nováčikovský elán Serede nás neprekvapí, naša kvalita zvíťazí a vyhráme,“ povedal asistent trénera.

Do sobotného duelu nebude môcť zasiahnuť dlhodobo zranený obranca Dominik Kružliak. Otáznik visí nad štartom Michala Joneca, Mateja Kochana a Dominika Kuncu.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK