28.7.2018

Preview: „Chceme ukázať našu lepšiu tvár"

V nedeľu 29. júla 2018 o 19:00, odohrá Ružomberok v Myjave zápas 2. kola Fortuna ligy s Trenčínom. Pred stretnutím sme sa rozprávali s asistentom hlavného trénera A mužstva Jiřím Jarošíkom.

Ruža vstúpila do sezóny domácim súbojom so Sereďou. Liptákom sa napriek častému obliehaniu útočnej polovice a niekoľkým sľubným príležitostiam nepodarilo skórovať a duel sa skončil remízou 0:0. Ako sa výsledok prejavuje na nálade v kabíne? Teraz už zase vládne iná nálada, tá predzápasová, pretože sa blíži ďalší zápas. Samozrejme ten prvý zápas bol nevydarený hlavne čo sa týka výsledku. Boli tam dobré, ale aj horšie momenty. Stále je na čom pracovať a máme ďalší zápas s dobrým súperom. Chceme ukázať našu lepšiu tvár,“ povedal asistent trénera.

V druhom kole sa Ružomberok predstaví v Myjave, kde má prechodný pobyt AS Trenčín. Náš aktuálny súper mal stretnutie úvodného kola odložené, no rozhodne mu nechýba zápasová prax. V prvom predkole Európskej ligy prešiel cez Budućnost Podgorica a v úvodnom súboji druhého predkola vyhral na pôde Górnika Zabrze 1:0, čím si vypracoval pred odvetou sľubnú východiskovú pozíciu.

Výsledky z pohárovej Európy naznačujú, že nás v nedeľu nečaká nič ľahké. Trenčín bude dobre rozohraný a preskúšaný dobrými zápasmi, pretože európske kvalifikácie sú veľmi ťažké nielen po futbalovej, ale aj po psychickej stránke. Čiže je to určite odolný súper a posledný výsledok ho povzbudí do ďalšieho zápasu. Uvidíme či nastúpi s takým elánom a chuťou ako vo štvrtok v Európskej lige. Čaká nás veľmi ťažký zápas. Musíme sa naň dobre pripraviť. Sledujeme nejaké úseky hry a štandardné situácie Trenčína, tak dúfame, že nás neprekvapí,“ prezradil Jiří Jarošík.

Do najbližšieho ligového stretnutia nebude môcť zasiahnuť dlhodobo zranený obranca Dominik Kružliak a pre zranenie visí otáznik nad štartom stredopoliara Mateja Kochana.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK