2.8.2018

Naši futbalisti absolvovali motivačnú prednášku Jána Lašáka

Vo štvrtok 2. augusta 2018 absolvovali hráči nášho A mužstva, juniorského tímu a staršieho dorastu motivačnú prednášku, ktorú pripravili bývalý slovenský hokejový reprezentant Ján Lašák a športový tréner, horský vodca a generálny riaditeľ Tatrana Prešov v jednej osobe Marek Trávniček.

Prednáška sa týkala definovania pozitívnych vlastností, ktoré by mali byť súčasťou charakteru každého úspešného športovca, návodov ako sa preniesť cez neúspešné, stresujúce obdobie a opäť naštartovať seba aj svojich spoluhráčov na víťaznú vlnu, pričom obidvaja prednášajúci poukázali na dôležitosť dobrého kolektívu v šatni a prenos úspechov aj neúspechov na rodinný život. Majster sveta z roku 2002 Ján Lašák rozprával aj svoje osobné skúsenosti z čias, kedy sa mu v hokeji nedarilo tak, ako by si predstavoval a dotkol sa aj pre športovca veľmi závažnej témy – konca profesionálnej kariéry.

Futbalisti si prednášku pochvaľovali. „Bola to dobrá prednáška od Jána Lašáka. Chalanom porozprával svoje zážitky z kariéry, ako sa majú správať v rôznych situáciách a myslím si, že to bolo dobré,“ povedal najskúsenejší hráč A mužstva, obranca Ján Maslo, ktorý nosí počas ligových zápasov na ramene kapitánsku pásku.

Prednáška bola do veľkej miery orientovaná na mladších hráčov. „Podľa mňa v nej bolo veľa zaujímavých vecí, veľa príkladov a skúseností, ktoré mal Janko Lašák a bolo to veľmi zaujímavé. Veľa som si z toho zobral a myslím, že mi to aj pomôže,“ povedal Matej Madleňák, zbierajúci prvé skúsenosti pri A mužstve, ktorý má jasno v tom, čo je potrebné pre jeho osobné aj tímové napredovanie: „Dôležitý je charakter, pokora a taktiež ísť príkladom.“

ZDIEĽAJ ČLÁNOK