5.8.2018

Matúš Kmeť si prvým štartom splnil sen

Pri sobotnom víťazstve Ružomberka nad Žilinou si pripísal svoj prvý štart vo Fortuna lige mládežnícky reprezentant Matúš Kmeť.

Mladý stredopoliar prišiel do hry v 82. minúte, kedy nahradil Tihomira Kostadinova. Ako si spomína na moment, keď sa od trénera dozvedel, že si pripíše premiérový štart? Bol to skvelý pocit. Od malička chodievam tu pod Čebrať na futbal a vždy som si prial, že raz na tom trávniku budem ja. Včera som dostal od trénera príležitosť a som za ňu veľmi vďačný. Veľmi som sa tešil na ihrisko a dúfal, že podám taký výkon, aby ten štart nebol môj posledný,“ spomína si futbalista obliekajúci dres s číslom 4.

Pre mladého hráča išlo o zaujímavú skúsenosť. Ružomberok vyhrával 3:1 a sľubne rozbehnuté krajské derby bolo potrebné doviesť do víťazného konca. Bolo náročné dostať sa do takého tempa, ale snažil som sa stále byť v hre. Chcel som hrať a užiť si čas, ktorý som dostal,“ povedal Matúš Kmeť.


Matúš Kmeť po góle za SR "18"  Foto: Roman Ferstl (SFZ)

Po zápase si spolu s ostatnými hráčmi užil ďakovačku s fanklubom Concordia 1906. Po každom vyhratom zápase je obrovská spokojnosť. No je super keď schádzate z ihriska a vidíte na tribúnach ľudí, ktorí fandia tímu. Futbal sa hrá pre ľudí a preto keď oni pomôžu tímu, tak sa im za to treba odvďačiť,“ pochválil fanúšikov osemnásťročný futbalista.

Matúš Kmeť je momentálne najmladším hráčom A mužstva. Dávajú mu to spoluhráči pocítiť? Práve že nie. Určite čo sa týka nosenia pomôcok a takýchto vecí tak áno, ale to je normálne. No čo sa týka vzťahov v kabíne a na ihrisku, tak nie. Tréningy s nimi mi veľmi pomáhajú a ukazujú v čom treba zabrať, lebo je toho ešte mnoho. Treba naďalej pracovať a robiť všetko preto, aby tých štartov bolo omnoho viac,“ zaželal si Matúš Kmeť.


Ivan Krajčírik, Matúš Kmeť a Jakub Kudlička  Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK