6.8.2018

Preview: „K zápasu musíme pristúpiť veľmi zodpovedne a koncentrovane“

V utorok 7. augusta 2018 o 17:00, vstúpi Ružomberok do nového ročníka Slovnaft Cupu, keď si v druhom kole v Stropkove zmeria sily s domácim tímom MŠK Tesla Stropkov. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom ružomberského A mužstva Davidom Holoubkom.

Ruža sa pred prvým štartom v Slovnaft Cupe už trikrát predstavila vo Fortuna lige, kde remizovala so Sereďou 0:0, vyhrala nad Trenčínom 4:1 a zdolala Žilinu 3:1. Ako hodnotí tréner úvodné tri kolá? Samozrejme stále sme smutní z prvého stretnutia. Pretože si myslím, že domáce stretnutie so Sereďou sme mali zvládnuť víťazne. Tie dva body nám chýbajú, ale proti takým silným súperom ako je Žilina alebo Trenčín sme veľmi spokojní s výsledkami a aj s výkonmi. Je ale pred nami ešte veľa práce, aby sme boli ešte lepší tím ako sme,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

Liptáci sa minulú sezónu prebojovali v Slovnaft Cupe až do finále, teraz je ich prvou prekážkou v druhom kole MŠK Tesla Stropkov. Súper hrajúci 3. ligu Východ má v aktuálnom ročníku už dve úspešné pohárové previerky, keď v predkole vyhral nad klubom OFK 2010 Kurima 5:1 a v prvom kole nad OFK – SIM Raslavice 3:0. Na pohárový zápas sa počas víkendu naladil aj ligovým víťazstvom, keď zdolal Plavnicu 4:1.

Ružomberok je bez pochýb favoritom tohto duelu. Hrá sa však iba na jedno stretnutie, výhodu domáceho prostredia má súper a tak hostia nesmú nič podceniť. Presne tak, zápasy so súpermi z nižších líg sú vždy lotéria, pretože veľa o nich nevieme a vieme, že hráme u nich doma, kde sú nebezpeční a budú určite bojovať celých deväťdesiat minút na sto percent. Musíme k zápasu pristúpiť veľmi zodpovedne a koncentrovane. Keď zvládneme dobrý vstup do stretnutia a ako som už povedal, ak budeme koncentrovaní a pôjdeme za víťazstvom, tak by sme to mali zvládnuť. Keby sme to ale akýmkoľvek spôsobom podcenili, tak si myslím, že budeme mať veľmi veľké problémy a to nechceme dopustiť,“ odhodlane konštatoval David Holoubek.

Do stretnutia nebude môcť zasiahnuť dlhodobo zranený Dominik Kružliak a zranenie opäť nedovolí hrať ani Matejovi Kochanovi. „Dominik Kružliak aj Matej Kochan pracujú pod dohľadom kondičných trénerov a fyzioterapeutov, aby sa mohli čo najskôr vrátiť do tímu a boli pripravení na majstrovské zápasy,“ priblížil situáciu ohľadom obidvoch hráčov ružomberský lodivod.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK