10.8.2018

Preview: Ružu čaká ďalšia náročná skúška

V sobotu 11. augusta 2018 o 19:00, odohrá Ružomberok zápas štvrtého kola Fortuna ligy s domácou Dunajskou Stredou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s asistentom trénera nášho A mužstva Jiřím Jarošíkom.

Ruža sa v týždni predstavila v druhom kole Slovnaft Cupu, kde zdolala účastníka tretej najvyššej súťaže Stropkov 3:1. Ako hodnotí asistent trénera pohárový duel na súperovej pôde? „Zvládli sme ho, dostali šancu niektorí noví hráči, hráči po zranení, mladší hráči. Zápas sme síce zvládli, ale herne sme hlavne v druhom polčase určite nepresvedčili,“ kriticky konštatoval Jiří Jarošík.

Už v sobotu čaká na Liptákov ďalší zápas, tentokrát ligový duel na pôde Dunajskej Stredy. Čo bude treba zmeniť oproti stretnutiu v Stropkove? „Zase sa vrátime k tomu, že liga je liga a budeme hrať približne v rovnakej zostave, v akej sa nám darí a v ktorej hráme dobre. Niektorí hráči, ktorí dostali šancu nás moc nepresvedčili a uvidíme. Budú si musieť počkať na ďalšiu šancu,“ povedal asistent trénera.

Ružomberok doteraz získal sedem bodov a v neúplnej tabuľke mu po treťom kole patrí priebežná tretia pozícia, pričom dva body stráca na dva tímy, ktoré ešte neutrpeli bodovú stratu. Jedným z nich je Slovan Bratislava a druhým práve náš aktuálny súper Dunajská Streda. Tím zo Žitného ostrova sa navyše v tejto sezóne predstavil aj v Európskej lige. Boli sme sa na nich pozrieť. Čaká nás veľmi ťažký a náročný zápas v búrlivom prostredí. Uvidíme ako to zvládneme. Musíme sa čo najlepšie pripraviť, hrať dobrý futbal a zase bodovať,“ dodal Jiří Jarošík.

Do najbližšieho ligového súboja nebude môcť zasiahnuť dvojica zranených hráčov – Dominik Kružliak a Matej Kochan. Po chorobe je otázny štart Adama Brenkusa.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK