25.8.2018

Preview: Cestujeme na pôdu úradujúceho majstra

V nedeľu 26. augusta 2018 o 19:00 odohrá Ružomberok zápas 6. kola Fortuna ligy s domácim Spartakom Trnava. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Davidom Holoubkom.

Ruža v minulom kole doma podľahla Slovanu a zaznamenala prvú prehru v aktuálnom ročníku. Myslím, že už o tom zápase bolo veľa povedaného. Prehrali sme doma 0:2, to by sa nemalo stávať. Nemali sme dostať dva góly, ale hovorím, že sila Slovana je veľká. Nedali sme gól a dva sme dostali, čo bol problém. Boli tam úseky, ktoré boli dobré, ale aj ktoré boli zlé a to nás stálo tri body,“ spomenul si tréner na uplynulý duel.

Ružomberok má po prehre s klubom z hlavného mesta naďalej na svojom konte osem bodov, nachádza sa na štvrtej priečke, pričom jeden bod stráca na 3. Žilinu a má o bod viac ako 5. Trenčín, 6. Trnava, 7. Podbrezová a 8. Sereď. Pre úplnosť treba doplniť, že Trenčín má ešte stále k dobru odložené stretnutie s Nitrou.

Naše A mužstvo čaká ďalší duel v nedeľu, kedy sa predstaví na pôde domáceho Spartaka Trnava. Úradujúci majster sa vo štvrtok výrazne priblížil k účinkovaniu v skupinovej fáze Európskej ligy, keď zvíťazil na štadióne slovinského klubu NK Olimpija Ľubľana 2:0. Videl lodivod tímu spod Čebraťa tento duel? „Áno, zápas som samozrejme sledoval. Vyhrali v desiatich 2:0 s Ľubľanou. Ideme von, zase k ťažkému súperovi, k súčasnému majstrovi slovenskej ligy, takže nás nečaká nič ľahké. My sa ale nevzdávame. Ideme tam hrať aktívne, rýchlo a snažiť sa o to, aby sme uhrali čo najlepší výsledok,“ povedal David Holoubek.

Liptáci nebudú mať v súboji so Spartakom Trnava k dispozícii viacerých futbalistov. K dlhodobo zraneným hráčom Dominikovi Kružliakovi a Matejovi Kochanovi pribudol Tihomir Kostadinov, ktorý v nedeľu videl po dvoch žltých červenú kartu a nepríjemné zranenie utrpel v minulom kole Kristi Qose. „Je to zranenie, ktoré bude trvať šesť až osem týždňov,“ vyjadril sa šéf ružomberského realizačného tímu k zraneniu Kristiho Qoseho.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK