2.9.2018

Erik Daniel: „Dôležitejšie sú výsledky mužstva než osobné“

V sobotnom zápase siedmeho kola Fortuna ligy Ružomberok doma zvíťazil nad Senicou 4:0. Po stretnutí sa s nami podelil o svoje pocity stredopoliar Erik Daniel, ktorý sa na výhre podieľal jedným presným zásahom a mal prsty aj v ďalších dvoch góloch.

Hneď v úvode stretnutia našiel Peter Gal Andrezly centrom z ľavého krídla Erika Daniela. Jeho hlavičku vyrazil súperov brankár pred Tihomira Kostadinova a ten otvoril skóre. Už po štyroch minútach Tihomir Kostadinov prihral na Erika Daniela, ktorý zvýšil na 2:0. Následné nádejné príležitosti Ruža nevyužila a postupom času mali čoraz nebezpečnejšie šance hostia. Začiatok sme mali veľmi dobrý, len potom sme sa asi nejako uspokojili. Nechali sme Senicu hrať a nevyplácalo sa nám to,“ spomenul si na prvý polčas strelec druhého gólu.

Cez prestávku schádzali Liptáci z trávnika so sympatickým dvojgólovým vedením. Zdvihnutým varovným prstom však boli príležitosti Senice, pričom tú najväčšiu mal v samom závere úvodného dejstva Jean Alexandre Deretti, keď len veľmi tesne minul žrď. „Myslím, že bolo na nás treba zvýšiť hlas, aby sme sa zobudili a aby sme hrali tak, ako na začiatku,“ ozrejmil polčasové pokyny od trénerov Erik Daniel.

Aj po zmene strán cítili Záhoráci šancu na zdramatizovanie stretnutia. V 51. minúte museli hráči ďakovať brankárovi Matúšovi Macíkovi, keď sa na neho rútila dvojica hostí a ružomberský gólman nepustil za svoj chrbát strelu Franka Castanedu. Po deviatich minútach prišla ideálna odpoveď Liptákov. Erik Daniel potiahol útok po pravom krídle a jeho následnú prihrávku gólovo zúročil pri vzdialenejšej žrdi Peter Gal Andrezly. „Senica hrala dobre kombinačne. Chceli sme dať tretí gól. Dostali sme sa k centru z brejku, takže vydarený gól,“ povedal rýchlonohý stredopoliar.

V závere ešte premenil pokutový kop Ismar Tandir a Ruža vyhrala nad Senicou 4:0. So svojím výkonom mohol byť rozhodne spokojný Erik Daniel, keďže mal podiel na rýchlom otvorení skóre, strelil druhý gól a taktiež prihral na gól Petra Gal Andrezlyho. Ako sa cíti na ihrisku? „Teraz sa zatiaľ cítim dobre, ale myslím, že dôležitejšie sú výsledky mužstva než osobné,“ dodal Erik Daniel.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK