4.9.2018

Preview: Pred reprezentačnou prestávkou nás čaká pohárový duel

V stredu 5. septembra 2018 o 16:30 odohrá Ružomberok zápas tretieho kola Slovnaft Cupu s Gerlachovom. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Davidom Holoubkom.

Ruža v uplynulom kole Fortuna ligy vyhrala nad Senicou 4:0 a po prvých siedmich kolách prišla v najvyššej súťaži na rad reprezentačná prestávka. V neúplnej tabuľke sa Ružomberok nachádza na priebežnej bronzovej pozícii a to aj napriek tomu, že si zmeral sily so všetkými mužstvami z minulosezónnej top šestky. Do konca je však ešte veľmi ďaleko. Hrali sme so silnými súpermi, kde sme herne úplne neprepadli. Samozrejme vieme, že máme ešte v hre množstvo nedostatkov a chýb. Je tu ešte veľa práce s tímom. V kabíne si to všetci uvedomujeme aj hráči, aj my tréneri. Sme radi, že sme na tretej priečke, ale vôbec to nepreceňujeme, pretože ešte je pred nami veľmi dlhá cesta a ešte bude mnoho zápasov. My chceme ísť od zápasu k zápasu, dobre sa na každý zápas pripraviť, dobre trénovať a uvidíme, čo z toho bude. Sme radi, ale nič nepreceňujeme. Naopak, nás to necháva chladnými. Chceme stáť nohami na zemi a dobre pracovať,“ zhodnotil tréner úvodné kolá.

Ešte pred reprezentačnou prestávkou si v stredu Liptáci v treťom kole Slovnaft Cupu zmerajú sily s Gerlachovom. Obec s približne tisíckou obyvateľov, nachádzajúca sa v okrese Bardejov, hrá 4. ligu Sever dospelí VsFZ, kde jej momentálne patrí šiesta pozícia, po tom čo minulý víkend podľahla tímu FK Soľ 1:3. K dobru má však duel s popradskou rezervou. Gerlachov v aktuálnom ročníku Slovnaft Cupu doteraz prešiel cez Kežmarok a Šarišské Michaľany. Jasným favoritom duelu je bez pochýb Ružomberok. Pohárové stretnutia hrané na jeden zápas sú však neraz zradné. Ideme do Gerlachova. Samozrejme chceme ten zápas zvládnuť, ale vieme ako to s týmito súťažami a s týmito tímami je. Bude to pre nás ťažké prepnúť z ligy do tohto stretnutia, ale chceme sa na to maximálne sústrediť. Chceme ho zvládnuť a postúpiť do ďalšieho kola,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

V otázke dlhodobo zranených hráčov máme aj jednu pozitívnu správu. Matej Kochan by mal byť pripravený na stretnutie,“ spokojne konštatoval tréner. Ďalší dvaja hráči sú v opatere masérov, fyzioterapeutov a lekárov, ktorí intenzívne pracujú na ich návrate na trávnik. Do niekoľkých týždňov by mali byť k dispozícii aj Kristi Qose a Dominik Kružliak. Druhý menovaný sa po dlhom zranení musí dôkladne pripraviť. „Čo sa týka Dominika Kružliaka, ešte je to dlhá cesta. Musí začať úplne stopercentne trénovať, skúsiť si zopár zápasov za Béčko. Jeho návrat bude komplikovaný, zložitý a dlhý, ale už bude v tréningu a bude pripravený aspoň na lavičke. Do zostavy to ale vidím dosť mizivo, pretože mu to chýba. V podstate rok nehral futbal, to musí každý pochopiť,“ vysvetlil David Holoubek.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK