9.10.2018

Preview: V Slovnaft Cupe hráme na pôde lídra druhej ligy

V stredu 10. októbra 2018 o 18:00 odohrá Ružomberok zápas štvrtého kola Slovnaft Cupu s domácou Skalicou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Davidom Holoubkom.

Ruža v zatiaľ poslednom ligovom vystúpení doma zvíťazila nad Nitrou 3:1. Základná časť Fortuna ligy je vo svojej presnej polovici a Liptáci sa nachádzajú s dvadsiatimi bodmi na štvrtej priečke. Na hodnotenie je však ešte zavčasu. Dobré je to, čo sa týka počtu inkasovaných gólov. Myslím si, že môžeme byť spokojní s nejakými zápasmi, ale radšej by som hodnotil po celej základnej časti. Ešte je na to skoro. Čaká nás množstvo kôl, čaká nás Pohár. Takže z toho dôvodu sa mi to ešte nechce hodnotiť. Samozrejme myslím si, že postavenie v tabuľke v túto chvíľu nie je zlé,“ zamyslel sa lodivod tímu spod Čebraťa.

Už v stredu čaká na Ružomberok stretnutie štvrtého kola Slovnaft Cupu, v ktorom sa predstaví na pôde Skalice. S aktuálne prvým tímom druhej ligy a jedným z najväčších favoritov na postup medzi elitu si Ruža zmerala sily v Pohári aj pred rokom, kedy v náročnom stretnutí vyhrala 1:0 gólom Kristiho Qoseho a nič ľahké nás zrejme nečaká ani teraz. Aj toto kolo sa hrá na jedno stretnutie. Myslím, že nás čaká ťažký zápas. Zápasy prvej ligy s druhou ligou sú vždy zaujímavé predovšetkým pre druholigové tímy, ktoré sa môžu vytiahnuť na súpera z prvej ligy. Býva tam veľa prekvapení a zaujímavých výsledkov, či už je to na Slovensku alebo v zahraničí. Takže nečaká na nás nič ľahké a do zápasu musíme ísť maximálne koncentrovaní, aby sme ho zvládli. Čaká nás fakt ťažké stretnutie,“ povedal David Holoubek na adresu súpera zo Záhoria.

Liptáci prešli v aktuálnom ročníku cez Stropkov a Gerlachov, Skalica si poradila s Pezinkom a Rusovcami. Ak porovnáme najväčšie úspechy obidvoch tímov v tejto súťaži, Ružomberok sa trikrát prebojoval do finále a to v rokoch 2001, 2006 a 2018, pričom v roku 2006 získal Pohár. Záhoráci si pripísali svoju zatiaľ jedinú finálovú účasť v roku 2017, kedy vo finále podľahli favorizovanému Slovanu Bratislava.

Do pohárového stretnutia nebude môcť pre zranenie zasiahnuť Matej Čurma. Futbalnet pripravil zo zápasu priamy prenos, ktorý môžete sledovať TU a pripravený je aj textový prenos na Onlajny.eu!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK