19.10.2018

Navštívili sme centrum sociálnych služieb Trojlístok

V piatok 19. októbra 2018 sme so športovým manažérom mládeže Erikom Kenderom, vedúcim A mužstva Petrom Adamčiakom, marketingovým manažérom Milanom Bezákom ml. a hráčmi Petrom Gal Andrezlym, Matejom Čurmom a Matejom Madleňákom, prijali pozvanie na deň otvorených dverí centra sociálnych služieb Trojlístok, ktorí sa do bohatého programu zapojili podpisovou akciou.

Centrom pre ľudí statočne bojujúcich so svojimi zdravotnými problémami nás previedla pani Buchová. Zoznámila nás s bežnými radosťami a starosťami klientov ako aj personálu a vedúcich pracovníkov zariadenia. Hráči mali možnosť vidieť vnútorné priestory, jednotlivé miestnosti, izby, dielne a výrobky zručných klientov, o ktorých nám veľmi ochotne a detailne porozprávala. Každý kto navštívi Trojlístok si musí uvedomiť skutočnú hodnotu zdravia a obdivovať ľudí bojujúcich s veľmi náročnými diagnózami.

Naši futbalisti potešili klientov centra sociálnych služieb, s ktorým dlhodobo spolupracujeme, plagátom, šálom, autogramami, podpiskartami, spoločnými rozhovormi a možnosťou odfotiť sa. Celkovo to bolo pre nás príjemné, že môžeme spraviť radosť ľuďom, ktorí tam sú. Bol tam príjemný personál. Môžeme povedať, že zdravie je pre nás najdôležitejšie. Boli tam zaujímavé priestory, niektoré dielne a celkom šikovní ľudia. Išla z nich pozitívna energia. Máme z toho dobrý pocit,“ povedal Matej Čurma.

Viacerí klienti Trojlístka sú ružomberskými fanúšikmi a navštevujú aj naše stretnutia. Dokazovala to aj pripravená nástenka s plagátmi a fotkami, ako aj výrobky s futbalovou a klubovou tematikou. Hráči mali z takéhoto prijatia radosť. Je to pre nás ďalšia dobrá skúsenosť. Človek sa môže zamyslieť nad tým, čo je v živote potrebné. Všetci ľudia boli veľmi príjemní a bolo na nich vidieť, že sadokážu tešiť z maličkostí. Myslím, že aj nám to dalo veľké ponaučenie. Som veľmi rád, že sme tam mohli byť a bolo to pre nás veľmi príjemné stretnutie,“ skonštatoval Matej Madleňák.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK