28.10.2018

Peter Gal Andrezly: „Ďakujem celému mužstvu“

O domáce víťazstvo nad Trenčínom v pomere 1:0 sa postaral Peter Gal Andrezly, ktorý hneď po stretnutí predstúpil pred novinárov.

Na Liptákoch bola od úvodu viditeľná enormná snaha získať tri body. V prvom rade musím povedať, že mužstvo podalo fantastický výkon. Fakt sme hrali vynikajúco a každý nechal všetko na ihrisku. V druhom polčase bola hlavne kúskovaná hra, veľa faulov a to tiež pribrzdilo futbal,“ zhodnotil duel ružomberský stredopoliar.

Ružomberčania sa v prvom polčase dostávali do jednej šance za druhou, no ani jednu sa im nepodarilo premeniť. Dvakrát namieril v dobrej pozícii tesne vedľa Štefan Gerec, pri dvoch pokusoch Zinedina Mustedanagića uspel Libor Hrdlička. Najväčšiu šancu mal Peter Gal Andrezly, keď mu Erik Daniel naservíroval loptu pred bránu, lenže zblízka prestrelil. Tie šance budeme musieť premieňať. Mrzí ma, že som zle trafil. Mal som to trošku dozadu na zadnú nohu a zle som ju trafil. Takéto šance musím premieňať. Asi by sme boli kľudnejší, možno by sme pridali aj ďalší gól a nemuseli by sme sa do záverečného hvizdu obávať o výsledok,“ vrátil sa k svojej šanci Peter Gal Andrezly.

Druhé dejstvo už toľko šancí neprinieslo. Štefan Gerec po rohovom kope hlavičkou opečiatkoval žrď a na druhej strane Matúš Macík zneškodnil nebezpečnú strelu Antonia Manceho. Rozhodujúci moment prišiel v 82. minúte, kedy Libor Hrdlička fauloval Petra Gal Andrezlyho a nasledoval pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil sám faulovaný hráč. Kto bol vopred určený na zahrávanie jedenástky? „Máme sa dohodnúť na ihrisku a viacerí sú písaní, takže sme sa zhodli a išiel som kopať ja,“ povedal hráč obliekajúci dres s číslom sedem.

Ružomberskí futbalista poslal loptu k pravej žrdi, kam sa hodil Libor Hrdlička a vyrazil jeho strelu. Pokutový kop sa ale opakoval. Rýchlonohý stredopoliar sa už na druhý pokus nemýlil a poslal loptu zo svojho pohľadu do ľavého horného rohu. „Snažil som sa kopnúť po zemi. Sústredil som sa na penaltu. Brankár asi skôr vybehol. Trošku som ju nadvihol a chytil ju. Potom ma chlapci podporili a verili mi, že dám gól, takže im za to ďakujem,“ spomenul si na gól Peter Gal Andrezly.

Po vypadnutí v Slovnaft Cupe so Skalicou a ligovej prehre s domácou Sereďou bolo nesmierne dôležité pripísať si na svoje konto tri body, čo sa Liptákom podarilo vďaka výhre 1:0. Všetci sa tešíme z toho, že sme teraz zanechali dobrý dojem po tých dvoch nevydarených zápasoch, že sme sa zomkli a podali vynikajúci kolektívny výkon. Takže za to ďakujem celému mužstvu,“ pochválil svojich spoluhráčov 28-ročný futbalista.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK