2.11.2018

Ambiciózni juniori zimujú na prvom mieste

Po skončení jesennej časti sezóny sme sa rozprávali s hlavným trénerom ružomberských juniorov Štefanom Mojským.

Tím MFK Ružomberok juniori tento rok postúpil do 3. ligy Stred, kde podával počas jesene sympatické výkony. Jesennú časť uzavrel na prvej priečke so ziskom 33 bodov a aktívnym skóre 38:15. Rovnaký bodový zisk má aj druhá Rimavská Sobota. V prospech nášho výberu však hovorí okrem skóre aj víťazstvo 3:1 zo zatiaľ jediného vzájomného stretnutia na súperovej pôde.

Juniori strelili v jeseni najviac gólov zo všetkých tímov v súťaži a najlepším strelcom 3. ligy Stred je po jesennej časti s desiatimi presnými zásahmi Rastislav Kružliak. Už od prípravy bolo cítiť, že chalani majú v hlavách iba najvyššie ambície, vyhrať prvú polovicu súťaže. V realizačnom tíme sme to brali tiež ako samozrejmosť, pretože títo hráči svojou kvalitou, prístupom k tréningovému procesu a plnením si všetkých ostatných povinností sú praví profesionáli. Jesennú časť sme vyhrali s 33 bodmi, keď sa reálne pozrieme, mohlo byť bodov viac, nebyť zbytočných prehier s Lučencom a Fiľakovom. Rastislav Kružliak sa stal naším „klenotom“, potvrdil svoje kvality, streleckú rutinu, dravosť a neúnavnosť,“ pochválil lodivod mužstva najlepšieho strelca.

Ktoré z pätnástich jesenných stretnutí najviac potešilo trénera a naopak, s ktorým duelom bol najmenej spokojný? Dobrých zápasov bolo viac, no vyzdvihnem jeden, keď sme vyhrali v Podbrezovej 6:0. Bol to doslova koncert vysokej hernej kvality a moderny. Všetci hráči nás presvedčili, že pracovať s nimi má zmysel a že majú pred sebou dobrú budúcnosť. Najmenšia spokojnosť? Zápas doma s Lučencom, v ktorom sme prehrali gólom v 87. minúte. Bol to akoby zlý sen, pretože sme na ihrisku dominovali. Ten zápas nás veľmi trápil, bolo dobre, že sme sa z neho poučili a veríme, že sa nebude opakovať,“ zamyslel sa Štefan Mojský.

Okrem mladých hráčov zasahujú do stretnutí juniorov aj skúsení futbalisti. Spomenúť môžeme napríklad obrancu Michala Galla a trikrát hral aj bývalý reprezentant Marek Sapara. O ich prínose pre mladých, perspektívnych hráčov nemôžu byť pochybnosti. „Že máme v tíme hráčov Mareka a Michala? Myslím, že nám ich závidia všetci tréneri, ktorí pracujú s mladými talentovanými hráčmi. Takéto vzory so svojimi skúsenosťami a kvalitami posúvajú „mlaďasov“ do vyššieho levelu vo všetkých oblastiach. Ale hlavne ich dostanú do reálneho života budúceho profesionála, to sú veci, ktoré nám trénerom veľmi pomáhajú,“ povedal tréner na adresu ostrieľanej dvojice.

Počas jesene zasiahlo do súbojov juniorov 31 hráčov. Ktorí z nich najviac zaujali lodivoda rezervy a kto z mladších futbalistov má na základe jesenných výkonov veľkú šancu výraznejšie sa uchytiť v Áčku už na jar? „Doplním, že z 31 hráčov, ktorí hrali za juniorku, boli aj hráči z U19. Ostatní hráči, ktorí boli vytypovaní do A tímu a do Juniorky, pretože majú kvalitu. V juniorke máme jedenásť kmeňových ambicióznych hráčov a každý z nich môže po čase byť hráčom A tímu. A či už dostanú šancu niektorí hrať v Áčku je v kompetencii trénerov A tímu,“ vyjadril sa Štefan Mojský.

Juniori zimujú na prvej priečke. Na čele súťaže im dýchajú na päty viacerí súperi, keďže druhá Rimavská Sobota má rovnaký počet bodov, tretí Liptovský Hrádok stráca na náš tím jediný bod a štvrté Fiľakovo má štvorbodovú stratu. Jarné ciele ružomberského celku nemôžu byť iné ako vysoké. V odvetnej časti máme samozrejme najvyššie ambície. Veríme, že budeme mať viac bodov ako na jeseň a súťaž vyhráme s väčším bodovým náskokom,“ odhodlane konštatoval šéf realizačného tímu juniorov.

Na to, aby sme sa mohli tešiť z pekných výsledkov aj na jar je samozrejme potrebná kvalitná zimná príprava. Tréneri majú o jej priebehu do veľkej miery jasno už teraz. „Zimnú prípravu začneme 10. januára 2019, máme naplánované sústredenie 15. – 18. 1. 2019 desať prípravných zápasov. Máme už vybavených sedem súperov a troch ostatných doplníme. 20. 1. MFK Ružomberok juniori – Dolný Kubín, 27. 1. MFK Ružomberok juniori – Závažná Poruba, 3. 2. MFK Ružomberok juniori – Bešeňová, 9. 2. Žilina B – MFK Ružomberok juniori, 17. 2. MFK Ružomberok juniori – Ostrava juniori, 23. 2. Považská Bystrica – MFK Ružomberok juniori, 3. 3. MFK Ružomberok juniori – Liptovská Štiavnica,“ prezradil Štefan Mojský.

Keďže počas jesennej časti sme zaviedli ako novinku na stránke aj profiloch klubu na sociálnych sieťach zostrihy gólov z domácich zápasov našich juniorov, požiadali sme trénera Štefana Mojského, aby vybral tri najkrajšie z nich. Jeho výber si môžete pozrieť tu:

Góly juniorov v jesennej časti:

Rastislav Kružliak (10), Marek Bobček (8), Miroslav Almaský (5), Adam Brenkus (5), Marek Zsigmund (3), Viktor Jedinák (2), Stanislav Ducár (1), Dominik Kunca (1), Dalibor Takáč (1), Mário Mrva (1), Michal Gallo (1)

Foto: Rudolf Maškurica, Peter Graf

ZDIEĽAJ ČLÁNOK