9.11.2018

Preview: V sobotu doma privítame Dunajskú Stredu

V sobotu 10. novembra 2018 o 15:00, odohrá Ružomberok domáci zápas pätnásteho kola Fortuna ligy s Dunajskou Stredou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s asistentom trénera A mužstva Jiřím Jarošíkom.

Ruža sa v minulom kole predstavila v Žiline, kde si vypracovala viaceré šance na skórovanie, no na rozdiel od svojho súpera ich nevyužila a prehrala 0:3. Samozrejme výsledkovo to nebolo ono. Výsledok nezodpovedá hre. Nie je dobré prehrať 0:3, navyše, hlavne z pohľadu tabuľky, vo veľmi dôležitom zápase. Ale za druhý polčas alebo prvých tridsaťpäť minút druhého polčasu sa ťažko niečo vyčíta. Hrali sme dobre, mali sme šance. Myslím si ale, že takto sa musíme prezentovať od začiatku stretnutia. Nie že by sme v prvom polčase zaspali, ale v druhom polčase sme hrali dvakrát lepšie. Vo finále sa za to ale body alebo medaily nedávajú. Bolo to veľmi dôležité stretnutie. Výsledkovo sme ho nezvládali. Myslím si, že hra nebola až taká zlá, ale na druhej strane sme tam chceli neprehrať alebo vyhrať,“ spomenul si na duel pod Dubňom asistent trénera.

Liptáci sa po prehre naďalej nachádzajú so ziskom 23 bodov na štvrtej priečke. Piata Sereď sa im priblížila na rozdiel jedného víťazstva a na tretiu Žilinu momentálne strácajú šesť bodov. O bod pred Žilinou sa nachádza náš aktuálny súper Dunajská Streda. Mužstvo zo Žitného ostrova doteraz získalo tridsať bodov, patrí mu druhá pozícia a na prvý Slovan Bratislava stráca šesť bodov. Ďalší ťažký súper. Musíme sa na neho dobre pripraviť. Pokiaľ chceme pomýšľať na víťazstvo, všetci musíme hrať od začiatku veľmi dobre. Dunajská Streda má dobrý tím, hrá dobrý futbal, takže bude to ďalší dobrý test pre našich chlapcov. Dúfam, že nás prídu ľudia povzbudiť a chlapci ukážu, že majú na to byť v prvej štvorke alebo aj vyššie,“ povedal Jiří Jarošík pred stretnutím so súperom, na ktorého pôde mužstvo z centra dolného Liptova na začiatku aktuálneho ročníka remizovalo 2:2.

Do stretnutia uplynulého kola v Žiline napokon nezasiahol skúsený obranca Ján Maslo. Jeho štart je otázny aj pred domácim súbojom s Dunajskou Stredou. „Samozrejme ak by nebol k dispozícii, bola by to strata, ale musíme si poradiť a v tom prípade dostane šancu niekto iný. Taký je futbal, taký je šport,“ dodal asistent trénera.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK